Bronze μακιγιάζ: όλα τα μυστικά για ένα ηλιοφιλημένο πρόσωπο

gunaika-makigiaz-ksanthia-bronze
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΙΟΥ 2020

Εξαλείψτε τη χλωμάδα της μακράς καραντίνας, αναδεικνύοντας την πιο σέξι μεσογειακή εικόνα σας.

Θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά να δώσετε ένα τέλος στη μουντή, θαμπή και χλωμή όψη του προσώπου σας, που δημιούργησε ο εγκλεισμός στο σπίτι; Δημιουργήστε την πιο αισθησιακή εικόνα με ένα μακιγιάζ σε αποχρώσεις που μιμούνται το χρυσαφένιο άγγιγμα του ήλιου.

«Το bronze μακιγιάζ κολακεύει και αναδεικνύει με περισσότερη σαγήνη όλα τα δυνατά σημεία του προσώπου, ενώ ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να καλύπτει περίτεχνα κάθε ατέλεια. Επιπλέον, χαρίζει μια υγιή, sun-kissed όψη δίνοντας άλλη πνοή στην εμφάνιση κάθε γυναίκας, και διατηρώντας στο 100% την φυσικότητα», λέει η Chloe Morello, μια από τις πιο διάσημες makeup artists στο YouTube, με πάνω από 3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ένα bronze μακιγιάζ είναι απλό και εύκολο να το πετύχετε, ακόμη και αν δεν είστε εξπέρ στις τεχνικές μακιγιάζ. Η Morello έχει τις συμβουλές.

 Βρείτε την κατάλληλη απόχρωση για τον δέρμα σας: «Bronze μακιγιάζ δεν σημαίνει απλά μια πιο σκούρα εκδοχή του φυσικού τόνου της επιδερμίδας σας, αλλά έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή απόχρωσης που “γράφει” ιδανικά στο δικό σας πρόσωπο», λέει η Morello.

- Αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα, αναζητήστε μια απόχρωση bronzer σε ουδέτερους ή χρυσούς τόνους, μένοντας μακριά από σκούρες, ζεστές, κόκκινες ή πορτοκαλί επιλογές.

- Η μεσαία και σταρένια επιδερμίδα μεσογειακού τύπου θεωρείται ιδανικός καμβάς για ένα τέλειο bronze μακιγιάζ, με τις ελαφρώς ζεστές ή πιο δροσερές αποχρώσεις με λίγο χρυσό να πετυχαίνουν μια θεσπέσια, υγιή λάμψη.

- Οι μελαχρινές και πιο σκούρες επιδερμίδες αποτελεί αληθινή πρόκληση, καθώς πολλές φορές οι κλασικές bronze αποχρώσεις δεν ισοπεδώνονται. Ωστόσο, ένα bronzer σε τόνους πορτοκαλί ή τερακότα δουλεύει άψογα, συνδυαστικά με χρυσό φινίρισμα για περισσότερη λάμψη.

Το μυστικό με τις υφές: Δεν είναι όλες οι φόρμουλες bronzer ιδανικές για κάθε τύπο επιδερμίδας. Η λιπαρή είναι λιγότερο ανεκτική στις πιο υγρές συνθέσεις, οπότε καλό είναι να προτιμώνται οι πούδρες ή οι συνθέσεις oil-free που αφήνουν ματ τελείωμα. Αντίθετα οι πιο ξηροί τύποι δέρματος θα αποδώσουν καλύτερα με ανάλαφρες κρεμώδεις υφές, που προσφέρουν σατινέ αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι της εφαρμογής: «Η σωστή χρήση bronze μακιγιάζ πρέπει να αφορά σε όλη την επιφάνεια του προσώπου -και όχι κατά τόπους-, ενώ σκόπιμο είναι να απλώνετε την εφαρμογή και στο λαιμό, ώστε να καταλήξετε σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα», λέει η makeup artist, και προσθέτει: «Έχει μεγάλη σημασία “σβήνετε” το bronze χρώμα και χαμηλά προς το λαιμό έως το ντεκολτέ, ενώ όταν πρόκειται για μάτια, χρησιμοποιείστε μια παλέτα σκιών με αποχρώσεις που κινούνται σε γήινες αποχρώσεις με λίγη δόση από χρυσό και τίποτε παραπάνω. Αυτό που ολοκληρώνει ένα άψογο bronze μακιγιάζ είναι ένα nude κραγιόν σε ένα ή δυο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας των χειλιών».

THE BEAUTY TEAM