Η Stephanie Meyer επιστρέφει στον κόσμο του «Twilight»

twilight
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Το νέο βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέα θα αφηγείται τα γεγονότα της κεντρικής ιστορίας από την οπτική του Edward Cullen.

Έχουν περάσει 15 χρόνια από όταν η Bella Swan και ο Edward Cullen συστήθηκαν στο αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό και η Stephanie Meyer είναι έτοιμη να επιστρέψει στον κόσμο του «Twilight» με ένα νέο βιβλίο, το «Midnight Sun». Η ανακοίνωση για το νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου ήρθε από την ίδια την δημιουργό του franchise.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Το συγκεκριμένο βιβλίο αρχικά είχε σχεδιαστεί να εκδοθεί το 2008, όμως η Meyer δεν προχώρησε με την κυκλοφορία μετά την διαρροή ενός πρώιμου draft στο διαδίκτυο. Η συγγραφέας στην συνέχεια δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα ημιτελές draft του έργου, το οποίο χαρακτήρισε «μια άσκηση στην ανάπτυξη χαρακτήρων που βγήκε εκτός ελέγχου».

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, το «Midnight Sun» αφηγείται την κλασική ιστορία του «Twilight» από την οπτική του βρικόλακα Edward Cullen, αντί της ερωμένης του Bella Swan. Η Meyer σχολίασε πως η ιστορία του Edward είναι σαφώς πιο πλούσια από αυτήν της Bella.

«Αν και δεν είχα το χρόνο να δουλέψω πάνω [στο “Midnight Sun”] αμέσως, η ιδέα του να δώσω στον Edward την ευκαιρία να μιλήσει μου κόλλησε. Δεν μπορούσα να την ξεχάσω. Μες στην μέση της νύχτας σκεφτόμουν τα λόγια του και όταν περίμενα στην ουρά στο ταχυδρομείο έγραφα φράσεις που θα χρησιμοποιούσε. Μόλις τελείωσε η πραγματική δουλειά μου, έκατσα κάτω και άφησα τον Edward να μιλήσει» τόνισε η Meyer.

Τα βιβλία της σειράς «Twilight» έχουν γίνει ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο, έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ γρήγορα ακολούθησε μια κινηματογραφική μεταφορά του franchise με τον Robert Pattinson και την Kristen Stewart στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η τεράστια θραύση των χαρακτήρων της Meyer συνεχίστηκε στα box office, με τα έσοδα της πρώτης ταινίας να υπολογίζονται στα 393,6 εκατομμύρια δολάρια, της δεύτερης στα 709,7 εκ. δολάρια, της τρίτης στα 698,4 εκ. δολάρια, ενώ οι εισπράξεις των δύο τελευταίων ταινιών ανήρθαν σε 712,2 και 829,7 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.