Πώς θα είναι οι συναυλίες μετά την πανδημία;

bishop-gunn J.B. Lawrence
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο Travis McCready των Bishop Gunn θα δώσει την πρώτη «κοινωνικά αποστασιοποιημένη» συναυλία στο Αρκάνσας.

Το TempleLive στο Φορτ Σμιθ του Αρκάνσας ανακοίνωσε πως ο Travis McCready θα δώσει μια συναυλία στις 15 Μαΐου εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για μια από τις πρώτες συναυλίες που διοργανώνονται μετά την επιβολή των έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ενδεχομένως να λειτουργήσει ως οδηγός για περαιτέρω εκδηλώσεις.

Ο συγκεκριμένος συναυλιακός χώρος έχει χωρητικότητα 1.100 ατόμων, όμως για να διατηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις δύο μέτρων, θα διατεθούν μονάχα 229 εισιτήρια. Σύμφωνα με το Ticketmaster, θα γίνεται θερμομέτρηση όλων όσων παρευρεθούν στην συναυλία, ενώ οι μάσκες θα είναι απαραίτητες. Επίσης στις τουαλέτες θα υπάρχει περιορισμός δέκα ατόμων για να περιοριστεί ο συνωστισμός.

Wikipedia

Αξίζει να σημειωθεί πως η συναυλία δεν φαίνεται να συμμορφώνεται με τις οδηγίες του κυβερνήτη της πολιτείας Asa Hutchinson, οι οποίες απαγορεύουν τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους άνω των 50 ατόμων. Η συγκεκριμένη οδηγία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 18 Μαΐου, τρεις μέρες μετά την προγραμματισμένη συναυλία του McCready.

Η ανακοίνωση για την συναυλία του frontman των Bishop Gunn σκόρπισε μεν ενθουσιασμό σε μερίδα οπαδών του, όμως στα μέσα κοινωνικής έχουν εκφραστεί πολλές αμφιβολίες και φόβοι για την ασφάλεια. Εφόσον όμως η συναυλία στεφθεί με επιτυχία, λογικά ακολουθήσουν περισσότερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως περιοδείες και θεατρικές παραστάσεις.

Shutterstock / Goran Djukanovic

Παρά το γεγονός ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν χάσει την ζωή τους από τον COVID19, υπάρχει μια αυξανόμενη πίεση προς τις αρχές για μια επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην κανονικότητα.

Η πολιτεία Μιζούρι, το οποίο συνορεύει με το Αρκάνσας, ανακοίνωσε πως οι δημόσιες εκδηλώσεις ξεκίνησαν και πάλι την Δευτέρα (4 Μαΐου), αν και οι δημοτικές αρχές των μεγαλύτερων πόλεων της πολιτείας (όπως το Σέιντ Λούις, το Σπρίνγκφιλντ και το Κάνσας Σίτι) τόνισε πως οι κανόνες αυτοπεριορισμού στο σπίτι θα συνεχίσουν να ισχύουν.