Βγαίνει τελικά σε πλειστηριασμό η κιθάρα του Kurt Cobain

nirvana
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2020

O frontman των Nirvana την είχε χρησιμοποιήσει στην κλασική εμφάνιση του στο «MTV Unplugged» το 1993.

Μετά από μια μεγάλη δικαστική διαμάχη, η Martin D-18E που είχε χρησιμοποιήσει ο Kurt Cobain όταν έπαιξε με τους Nirvana στο «MTV Unplugged in New York» το 1993 πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό από τον οίκο Julien’s. Η κιθάρα του Cobain έχει εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο πλαίσιο της σειράς «Music Icons» στις 19 και 20 Ιουνίου.

«Αυτή η σημαντική κιθάρα έχει κερδίσει τη θέση της στην ιστορία της rock & roll ως το όργανο που έπαιξε ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς και εμβλήματα της rock σε μια από τις σπουδαιότερες και πιο αξέχαστες ζωντανές παραστάσεις όλων των εποχών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών, Darren Julien, στην σχετική ανακοίνωση του.

Η κιθάρα έρχεται μαζί με την original σκληρή θήκη του Cobain και η οποία είναι διακοσμημένη με ένα flyer για το άλμπουμ «Feel The Darkness» των Poison Idea. Στην θήκη υπάρχει μισό σετ χορδών κιθάρας, πένες και μια σουέτ σακούλα.

Στην ίδια δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί το setlist από την εμφάνιση των Nirvana στο «MTV Unplugged», μια Fender Stratocaster που έσπασε ο Cobain επί σκηνής στην «In Utero» περιοδεία του 1994 και το t-shirt που φόρεσε στο βιντεοκλίπ του «Heart-Shaped Box».