Ρατσιστικό παραλήρημα του Bryan Adams για τους «άπληστους δημιουργούς» του κορωνοϊού

bryan-adams
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2020

Μετά τις αντιδράσεις ο Καναδός μουσικός διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση του από το Twitter και συνιστά στον κόσμο να γίνει vegan.

Ο Bryan Adams είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει ένα residency στο Royal Albert Hall του Λονδίνου την Δευτέρα, όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι εμφανίσεις του τελικά ακυρώθηκαν. Με αφορμή την πρεμιέρα που δεν έγινε ποτέ, ο Καναδός μουσικός άφησε πολλά υπονοούμενα για την φύση του νέου κορωνοϊού σε μια νέα ανάρτηση στο Twitter και το Instagram.

«Χάρη σε ορισμένους καταραμένους που τρώνε νυχτερίδες, τις ανοιχτές αγορές ζώων και τους άπληστους μπάσταρδους που φτιάχνουν ιούς, ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή» έγραψε ο 60χρονος Adams στο Twitter, συμπληρώνοντας πως πέραν των «ευχών» που στέλνει σε όσους θεωρεί ότι προκάλεσαν την πανδημία, συνιστά στο κόσμο να ακολουθήσει μια vegan διατροφή.

Shutterstock / Brian J. Ritchie

Η ανάρτηση του Adams προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν τον μουσικό για ρατσιστικό παραλήρημα, ξενοφοβία και συνωμοσιολογία. Ο μουσικός δεν έχει απαντήσει και διέγραψε την ανάρτηση από το Twitter, όμως τα σχόλια του παραμένουν στο Instagram. Εκεί, ο Adams εξηγεί πως τις επόμενες μέρες θα μοιραστεί αποσπάσματα από τα τραγούδια που είχε προγραμματίσει να ερμηνεύσει στο Royal Albert Hall.

Αντίστοιχες σκέψεις έχει εκφράσει και ο Paul McCartney, καθώς πρόσφατα ισχυρίστηκε πως ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε στις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν στις ανοιχτές αγορές άγριων ζώων της Κίνας, αλλά και στην κατανάλωση κρέατος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία σε κάποια έρευνα που να δείχνουν ότι ο COVID19 προήλθε από ανοιχτή αγορά ή εργαστήριο.