Ο Iggy Pop κατακτά το Λονδίνο με τους Queens of the Stone Age και Arctic Monkeys

iggy-pop
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Ολόκληρη η συναυλία του «Νονού της Punk» στο Royal Albert Hall το 2016 θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube.

Μια από τις πιο ξεχωριστές συναυλίες του Iggy Pop, στην οποία συμμετείχαν μέλη των Queens of the Stone Age και Arctic Monkeys, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Η συγκεκριμένη συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου το 2016, όταν ο Iggy Pop βρισκόταν σε περιοδεία για το «Post Pop Depression».

Μαζί του επί σκηνής εμφανίστηκαν ο ντράμερ των Arctic Monkeys, Matt Helders, καθώς και οι Josh Homme και Dean Fertita των Queens of the Stone Age. Στην λιτή ανακοίνωση του διαδικτυακού event, ο 72χρονος «Νονός της Punk» ρωτά τους followers του στο Twitter εάν είναι έτοιμοι να την ξαναζήσουν μαζί του.

Το «Post Pop Depression» αποτελεί «πνευματική συνέχεια» στο «Lust For Life» που είχε κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον David Bowie το 1977 και που τον βοήθησε να δώσει νέα πνοή στην καριέρα. Αναπόφευκτα λοιπόν το σετ της συναυλίας του 2016 περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από το «Post Pop Depression» και το «Lust For Life», αλλά και επιλεγμένα κομμάτια από το «The Idiot».

Τελευταίες κυκλοφορίες του δραστήριου Iggy Pop ήταν το «Free» το 2019 και το «Teatime Dub Encounters» το 2018, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διασκευάσει τραγούδια των Sly & the Family Stone και Serge Gainsbourg, έχει συνεργαστεί με τους Cage the Elephant και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από box set με τους Stooges, αλλά και τις συνεργασίες του με τον David Bowie.

Δείτε την συναυλία του Iggy Pop στο YouTube