Charlie Brooker: «Δεν είναι υπεράνω κριτικής ο Boris Johnson»

charlie-brooker Featureflash Photo Agency
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο δημιουργός του «Black Mirror» αποκάλυψε τις σκέψεις του για τον κόσμο μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Charlie Brooker εξέφρασε την άποψη πως ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Boris Johnson δεν είναι «υπεράνω κριτικής» για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην χώρα του επειδή ο ίδιος νόσησε με τον COVID19. Μιλώντας στον Guardian, ο δημιουργός του «Black Mirror» εξήγησε πως δυσκολεύεται να κάνει χιούμορ την εποχή της πανδημίας, αλλά και πως ανησύχησε για την υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Shutterstock / Frederic Legrand

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες σε ΜΕΘ.

«Όταν ο Boris Johnson αρρώστησε και μπήκε στην εντατική, δεν είμαι θαυμαστής του Boris Johnson, αλλά ανησυχούσα γι’ αυτόν σε κάποιο βαθμό. Είναι άνθρωπος που περίμενε ένα παιδί» δήλωσε ο Brooker, για να εξηγήσει στην συνέχεια πως «το να ανησυχείς γι’ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχείς για όλα τα άλλα».

Σύμφωνα με τον Brooker, το γεγονός ότι ο Johnson νόσησε «δεν σημαίνει πως δεν ασκείς κριτική σε αυτά που έχει κάνει ή στις αποφάσεις που έχει πάρει. Και δεν σημαίνει πως του δίνεις το ελευθέρας. Τώρα που έχει επιστρέψει, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να του ασκήσει κανείς κριτική για τις αποφάσεις που έχει πάρει».

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Ο Brooker πέρασε την καραντίνα με την σύζυγο του Konnie Huq.

Αναφορικά με το μέλλον, ο Brooker εκτίμησε πως η επιστροφή στην «κανονικότητα» μπορεί να αργήσει και ως εκ τούτου τα πράγματα θα έχουν αλλάξει. «Φαντάζομαι ότι ο κόσμος θα βρεθεί κάπου εκεί ανάμεσα. Υπάρχει μια απόλυτη δίψα για μια επιστροφή στο πως ήταν τα πράγματα, αλλά όσο περισσότερο κρατήσει [η πανδημία], τόσο πιο πολύ θα ξεχάσουμε πως ήταν» εξήγησε ο Βρετανός δημιουργός.

«Παραδόξως, η σκέψη και μόνο πραγμάτων όπως το να στριμωχτείς σε ένα στάδιο για να παρακολουθήσεις μια συναυλία, αυτή τη στιγμή με κάνει να σκέφτομαι “Θεέ μου, γιατί να το κάνεις αυτό”. Πιστεύω ότι η συμπεριφορά αλλάζει. Έτσι έγινε με την ισπανική γρίπη, οπότε φαντάζομαι πως ορισμένα πράγματα θα ξεχαστούν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τόνισε ο Brooker.