Ο γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau απέκτησε ελληνική έκδοση

estiatorio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Έπειτα από ένα χρόνο ανώνυμων αξιολογήσεων σε Αττική και Κρήτη από εκπαιδευμένους επιθεωρητές, δημοσιεύτηκε ο πρώτος Gault & Millau Hellas οδηγός, με 223 χώρους εστίασης που ξεχώρισαν.

Μετά την πληγή της πανδημίας, μάλλον φαίνεται φως στο τούνελ, αφού ο παγκόσμιος θεσμός γαστρονομίας Gault & Millau, βάζει στόχο να αναδείξει την Ελλάδα σε γαστρονομικό προορισμό, με το Gault & Millau Hellas 2020.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική έκδοση του οδηγού, ο οποίος μετρώντας 50 χρόνια παρουσίας και με το εγνωσμένο κύρος του, συνεχίζει να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται και να διευρύνει τους ορίζοντές του. Στην Ελλάδα ήρθε το 2018 με σκοπό να υλοποιήσει κι εδώ τον στόχο του και πλέον έχουμε τον Gault & Millau Hellas 2020 που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή, με 223 χώρους εστίασης που ξεχώρισαν.

Η ομάδα των πιστοποιημένων επιθεωρητών του θεσμού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Gault & Millau, ανέλαβε δράση και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των χώρων εστίασης του Νομού Αττικής και της Κρήτης. Μια αξιολόγηση που γίνεται με αντικειμενικά και παγκόσμια κριτήρια, με αποτέλεσμα τα εστιατόρια να κατατάσσονται στο διεθνές δίκτυο του θεσμού.

Να πούμε ότι οι επιθεωρήσεις και οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται ανώνυμα από σώμα επιθεωρητών, με τα επίπεδα βαθμολόγησης να είναι πέντε και στο καθένα να αντιστοιχεί ένας αριθμός σκούφων (toques). Για να συμπεριληφθεί ένα εστιατόριο στον ετήσιο γαστρονομικό οδηγό του θεσμού πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20.  

Πιο αναλυτικά, η βαθμολογία από 10-10,5 δεν λαμβάνει σκούφο, αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια, η βαθμολογία 11-12,5 αντιστοιχεί σε 1 σκούφο, η βαθμολογία 13-14,5 σε 2 σκούφους, η βαθμολογία 15-16,5 σε 3 σκούφους, η βαθμολογία 17-18,5 σε 4 σκούφους και η βαθμολογία 19-20 σε 5 σκούφους. 

Ακόμη, ο gaultmillau.gr ξεκινάει μια πλατφόρμα αλληλεγγύης για τους εστιάτορες, όπου θα μπορούμε όλοι να στηρίξουμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια. Όλα τα εστιατόρια του gaultmillau.gr μπορούν να συμμετάσχουν, απαντώντας θετικά στην επιστολή του οδηγού.

Info
https://gr.gaultmillau.com/restaurants