Tom Hardy και Steven Knight έχουν «Μεγάλες προσδοκίες»

steven-knight-tom-hardy David Buchan
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο Βρετανός ηθοποιός θα συνεργαστεί με τον δημιουργό του «Peaky Blinders» σε μια νέα μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Dickens.

Ένα από τα πιο κλασικά μυθιστορήματα του Charles Dickens, το «Μεγάλες προσδοκίες», πρόκειται να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη του BBC, από τον Tom Hardy και ο Steven Knight. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του BBC, ο Knight θα αναλάβει το σενάριο και θα έχει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού με τον Hardy.

Ως εκτελεστικοί παραγωγοί θα συμμετάσχουν επίσης οι Ridley Scott, Dean Baker, David W. Zucker και Kate Crowe. Τα γυρίσματα της σειράς, η οποία θα αποτελείται από έξι επεισόδια, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη χρονιά.

«Η μεταφορά του έργου του Dickens ήταν απολαυστική. Επέλεξα τις “Μεγάλες προσδοκίες” ως το επόμενο έργο για να μεταφέρω στην οθόνη, όχι μόνο λόγω των διαχρονικών χαρακτήρων, αλλά επειδή είναι μια πολύ επίκαιρη ιστορία: μια ιστορία ταξικής κινητικότητας και ταξικής αδιαλλαξίας μέσα από μια έντονα συναισθηματική και προσωπική αφήγηση πρώτου προσώπου. Ως γιος σιδηρουργού ο ίδιος, το ταξίδι του Πιπ από το σιδηρουργείο στην κοινωνία είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα» δήλωσε ο Knight.

Το έργο του Βρετανού συγγραφέα έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην μικρή και μεγάλη οθόνη, με πιο πρόσφατη την εκδοχή του Mike Newell το 2012 με τους Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter και Jeremy Irvine στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.