Οι πιο εντυπωσιακές τάσεις στο μακιγιάζ ματιών, τώρα!

gunaika-matia
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2020

Όσο κυκλοφορείτε με μάσκα, το βλέμμα σας είναι στο επίκεντρο κάθε εμφάνισής σας. 3 celebrities makeup artists δίνουν τις πιο hot συμβουλές στο μακιγιάζ ματιών.

Οι μάσκες προσώπου καθιστούν σχεδόν αδύνατο να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου που κάνουν την κάθε γυναίκα μοναδική. Ωστόσο, ένας τρόπος για να ξεχωρίσετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο είναι να δώσετε όλη σας την προσοχή στο μακιγιάζ του βλέμματος.

Ο απλός και ασφαλής τρόπος: Υπεύθυνη για τα πιο κομψά looks ματιών που έχουμε δει σε ηθοποιούς όπως οι Margot Robbie, Michelle Williams και Alicia Vikander, η makeup artist Sabrina Bedrani δίνει συμβουλές για γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν το βλέμμα τους αλλά χωρίς υπερβολές: «Το κόλπο είναι οι μονόχρωμες σκιές σε nude μπεζ, καφέ και γήινες αποχρώσεις, που θα βοηθήσουν τα βλέφαρά σας να αποκτήσουν μια φυσική αλλά μοντέρνα και σοφιστικέ εμφάνιση. Αφού απλώσετε τη σκιά, χρησιμοποιήστε eyeliner σε μια απόχρωση smokey άμμου».

 Το σέξι βλέμμα: Στην μόνιμη πελατεία της makeup artist Monika Blunder θα δείτε ονόματα σαν τις Rosie Huntington-Whiteley, Nina Dobrev και Emilia Clarke, οι οποίες κυκλοφορούν σχεδόν πάντα με γατίσιο βλέμμα και smokey μακιγιάζ ματιών. «Το cat-eye look είναι μια διαχρονική τάση στο μακιγιάζ ματιών επειδή προσφέρει έντονο περίγραμμα στις βλεφαρίδες», λέει η Blunder και εξηγεί τον σωστό τρόπο: «Ανασηκώστε με το χέρι σας το μάτι τραβώντας από την άκρη του φρυδιού και περάστε eyeliner με λεπτό πινέλο σύριζα στις βλεφαρίδες με φορά από την εσωτερική γωνία και προς τα έξω. Ολοκληρώστε το γατίσιο μακιγιάζ σας με άφθονες στρώσεις κρεμώδους eyeliner με κοφτό πινέλο». Για να προσθέσετε ακόμη πιο μυστηριώδη εικόνα στο βλέμμα σας, η Blunder προτείνει να προσθέσετε στα βλέφαρά smokey σκιές σε γκρι-καφέ αποχρώσεις για το πρωί και μπλε-μαύρο για τις βραδινές σας εξόδους. Θέλετε ακόμη περισσότερο σεξαπίλ στο βλέμμα; «Απογειώστε τις βλεφαρίδες σας!», συμβουλεύει η Blunder. «Η ανόρθωση των βλεφαρίδων δημιουργεί μάτια που μαγνητίζουν, και το κατάλληλο βουρτσάκι για ένα τέτοιο εφέ είναι μόνο εκείνο που έχει σχήμα καμπύλης στο σχήμα των ματιών».

Περισσότερη (μεταλλική) λάμψη: «Αν θέλετε να κάνετε τη μεγάλη διαφορά στο βλέμμα σας ενόσω κυκλοφορείτε με μάσκα, οι μεταλλικές σκιές είναι οι μόνες που μπορούν να προβάλλουν με αξεπέραστη έμφαση το χρώμα των ματιών σας και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του βλέμματός σας», λέει η Tobi Henney, μια από τις πιο διάσημες makeup artists στο Instagram. «Το μυστικό για βλέμμα που γοητεύει είναι η αντίθεση που δημιουργούν οι σκιές, κόντρα στο φυσικό χρώμα σας», συνεχίζει η Henney, η οποία προτείνει μια ευφυή παλέτα από eyeliners και σκιές ματιών με βάση τους μεταλλικούς τόνους, ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας.

- Καστανά μάτια: Οι περισσότερες μεταλλικές αποχρώσεις ταιριάζουν άψογα, ιδίως αυτές που πλησιάζουν το θερμό μπρονζέ, το καθαρό χρυσό, το λαμπερό κεχριμπάρι αλλά και το μοβ ή το σκούρο πράσινο.

- Μελί μάτια: Μείνετε μακριά από κάθε τι μπλε εκτός του σμαραγδί. Το ήπιο χρυσό είναι ταιριαστό. Ωστόσο, μην πάτε σε έντονες μεταλλικές εκδοχές. Τα μελί μάτια έχουν λάμψη από μόνα τους.

- Γαλάζια μάτια: Οι ελαφροί, ουδέτεροι τόνοι όπως το γκρι και το navy blue θα εκθειάσουν το βλέμμα σας. Όπως και σκιές στο χρώμα της σαμπάνιας ή του αδιόρατου μαύρου.

- Γκρι μάτια: Σπάνια, αλλά εξαιρετικά σαγηνευτικά, από μόνα τους. Ελαφρώς “σκονισμένα”από γκρι-μπλε ή μαύρη σκιά, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

- Πράσινα μάτια: Μια σκιά σε ροζ-χρυσό ή ακόμη και ένα oxblood eyeliner θα κάνουν τα πράσινα μάτια να ξεπετάγονται μαγικά. Παρόμοια εντύπωση θα προκαλέσει και μια απόχρωση έντονου, μεταλλικού μπεζ στην μέσα γωνία του ματιού -όχι όμως κάτι που πλησιάζει το λευκό.

THE BEAUTY TEAM