Πώς η Natalie Portman απαλλάχθηκε από την ορμονική ακμή στα 30 της

natalie-portman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Σήμερα, στα 38 της, δείχνει πιο αψεγάδιαστη από ποτέ. Διαβάστε πώς βγήκε νικήτρια στη μάχη με τα σπυράκια και τη ροδόχρου ακμή.

Οι celebrities του Χόλιγουντ μπορεί να έχουν τεράστια φήμη, πολλά χρήματα, λαμπερές ντουλάπες και γιγαντιαία σπίτια, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μοιράζονται ακόμη και με την τελευταία γυναίκα στον πλανήτη: την ακμή ενηλίκων. Το ίδιο πρόβλημα βίωσε από τα 25 έως τα 30 της η Natalie Portman. Πριν διαβάσετε πώς νίκησε τον εφιάλτη, δείτε τι αναφέρουν τα επιστημονικά δεδομένα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας λέει: Η συγκεκριμένη νόσος πλήττει εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι έχουν χρόνια υπερευαισθησία στο πρόσωπο και παρουσιάζουν μόνιμο ερύθημα. Πρόκειται για μια άσηπτη φλεγμονή, που δεν οφείλεται σε μικρόβιο αλλά σε οίδημα της περιοχής που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, εξαιτίας επίμονης αγγειοδιαστολής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ακμή των ενηλίκων διαρκεί πολλά χρόνια (με περιόδους έξαρσης και ύφεσης), σε αντίθεση με την εφηβική, η οποία συνήθως κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί.

  Η Natalie Portman σε συνέντευξή της στο περιοδικό The Cut -που έγινε viral-, αποκαλύπτει: «Πάλεψα επί οκτώ χρόνια με τα σπυράκια, τα οποία δημιουργήθηκαν από το πουθενά γύρω στα 30 μου. Και ο κύριος λόγος που κατάφερα να απαλλαγώ είναι ότι έγινα λίγο περισσότερο vegan. Ναι, η αλλαγή της διατροφής μου, απαλλαγμένης από γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά ήταν μια αποκάλυψη! Κατανάλωνα γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, σόγιας, τοφού, όπως και τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη -που μειώνουν και τις φλεγμονές-, όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως. Σταδιακά, έβλεπα ότι είχα όλο και λιγότερα ξεσπάσματα σπυριών στην επιδερμίδα μου».

Η επιστήμη συμφωνεί: «Η παραπάνω κατηγορία τροφίμων αποτελεί τη βάση της διατροφής ενός ατόμου με ακμή, επειδή είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνη Α, Ε και C, συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα δρουν ευεργετικά κατά της ακμής ενηλίκων», λέει η δερματολόγος Dr. Anjali Mahto και συγγραφέας του best seller “The Skincare Bible” (η ίδια έχει υποφέρει από ακμή κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ενήλικης ζωής της). «Η χορτοφαγία συνδέεται άρρηκτα και με την μείωση φαινομένων που αφορούν σε δερματικές αλλοιώσεις διαφόρων τύπων. Βοηθά στην εξισορρόπηση καλών βακτηρίων στον οργανισμό, επιφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα στο δέρμα και συμβάλλοντας κατ’ επέκταση και στη μείωση διάφορων ερεθισμών του δέρματος, όπως η ακμή, το έκζεμα η ψωρίαση και πολλές ακόμα», αναφέρει η ειδικός.

Η ρουτίνα φροντίδας και μακιγιάζ της Natalie Portman: Επί οκτώ χρόνια, παράλληλα με την υγιεινή διατροφή, η ηθοποιός ακολουθούσε μια απλή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς βασισμένη σε βιολογικές φόρμουλες, αποφεύγοντας το βαρύ μακιγιάζ, ακόμη και όταν έπρεπε να περπατήσει πάνω σε ένα κόκκινο χαλί. Η ίδια εξομολογείται σε συνεντεύξεις της, ότι πολύ θα ήθελε να εμφανιστεί σε δημόσιες εκδηλώσεις με τόνους makeup, «...αλλά εκείνη την περίοδο περισσότερο με ενδιέφερε να απαλλαγώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον εφιάλτη της ακμής». Και έτσι, φωτογραφιζόταν χωρίς ενοχές και νιώθοντας υπέροχα, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της προσωπικής της makeup artist, Lisa Storey, η οποία συμβουλεύει κάθε γυναίκα με ακμή: «Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από το συνηθισμένο makeup ή concealer για να επιτύχετε την πλήρη κάλυψη, προτιμήστε όσο το δυνατό πιο λεπτές και αέρινες στρώσεις. Φροντίστε να αφήσετε κάθε εφαρμογή να στεγνώσει πριν απλώσετε την επόμενη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας, αλλά και να αποτρέψετε το να ξεραθεί ή να σπάσει η κάλυψη του προσώπου σας».

 THE BEAUTY TEAM