Ο επιστημονικός τρόπος για να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου -κάτω από τη μάσκα

ilios-kapelo-iliotherapeia-thalassa-kalokairi-koronoios
ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2020

Επιτέλους, βγαίνετε έξω -στον καλοκαιρινό ήλιο! «Φτου ξελεφτερία» από τον κορωνοϊό, αλλά και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» από τον καρκίνο του δέρματος.

Το ακούμε συνεχώς από τους δερματολόγους:

«Το μελάνωμα αποτελεί το 3% όλων των κακοήθων όγκων και η συχνότητά του αυξάνεται σε όλον τον κόσμο κατά 7% ετησίως, με τη θνητότητα των πασχόντων από μελάνωμα να έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 35 χρόνια», λέει ο καθηγητής δερματολογίας Dr. David E. Banks, και διευθυντής έρευνας στο Skin Cancer Foundation. «Και το αντηλιακό είναι το μόνο που δυνητικά μπορεί να προστατέψει το δέρμα από βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν άμεσα ή μακροπρόθεσμα σε καρκίνο του δέρματος -εξαιρώντας τις μεσοπρόθεσμες επιβαρύνσεις στην πρόωρη γήρανση, τις ρυτίδες και τις κηλίδες».

Και, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι υποχρεωτικό να φοράτε SPF ευρέως φάσματος στο πρόσωπό σας, ακόμη και όταν κυκλοφορείτε με προστατευτική μάσκα. «Ειδικά τότε, φροντίστε να επιλέγετε ένα αντηλιακό με αδιάβροχη σύνθεση, που προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα χωρίς να φράζει τους πόρους του δέρματος ή να αφήνει λιπαρή αίσθηση κάτω από τη μάσκα».

 Άλλοι κανόνες για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προσώπου κάτω από τη μάσκα: Για να καλύψετε αποτελεσματικά τις ανάγκες της επιδερμίδας σας για ηλιοπροστασία, ενυδάτωση και αντιγήρανση, ο κανόνας είναι απλός: «Αν συνήθως το δέρμα σας αρχίζει να κοκκινίζει μετά από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, τότε η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 15 θα αποτρέψει το κοκκίνισμα 15 φορές περισσότερο σε σχέση με τη φυσική άμυνα του δέρματος, κ.ο.κ. Με την προϋπόθεση να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας συχνά», συμβουλεύει ο Dr. David E. Banks, προσθέτοντας: «Κυκλοφορώντας με μια προστατευτική μάσκα στην πόλη, το μισό μέρος του προσώπου σας -από τη μύτη και κάτω- θεωρείται περισσότερο προστατευμένο από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά η περιοχή που πλήττεται ανεπανόρθωτα είναι τα μάτια σας, και κυρίως τα βλέφαρα. Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στα βλέφαρα αποτελεί το 5% έως 10% όλων των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, γι’ αυτό, επιλέξτε ένα αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και ειδικά σχεδιασμένο να μην τρέχει στα μάτια, να μην προκαλεί τσούξιμο και να θεωρείται από τους οφθαλμιάτρους κατάλληλο για όσους φορούν φακούς επαφής ή πάσχουν από διάφορες παθήσεις και φλεγμονές των βλεφάρων. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να είστε προσεκτικές με την ποιότητα των αντηλιακών που χρησιμοποιείτε και απλώνετέ τα πάντα με καθαρά χέρια και απαλές κινήσεις για να μην μεταφέρετε μικρόβια στα μάτια σας».

THE BEAUTY TEAM