Ο Luca Guadagnino στη σκηνοθεσία του νέου «Σημαδεμένου»

scarface
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Οι αδελφοί Coen έχουν αναλάβει να γράψουν το σενάριο για το ριμέικ της κλασικής ταινίας του Brian De Palma.

Πριν από λίγα χρόνια η Universal ανακοίνωσε πως σκοπεύει να γυρίσει μια νέα εκδοχή του «Σημαδεμένου» με τους Joel Coen και Ethan Coen να γράφουν το σενάριο. Σύμφωνα με άρθρο του Variety και μετά από μεγάλη αναζήτηση, οι παραγωγοί του νέου ριμέικ έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Luca Guadagnino για την σκηνοθεσία.

Shutterstock / Denis Makarenko

Ο Luca Guadagnino σκηνοθέτησε το 2018 ένα ριμέικ του «Suspiria».

Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Brian De Palma – το οποίο ήταν με την σειρά του ριμέικ της ομώνυμης ταινίας που σκηνοθέτησαν οι Howard Hawks και Richard Rosson το 1932 – αφηγείται την ιστορία του Tony Montana, ενός Κουβανού εξόριστου που μεταμορφώνεται σε βαρόνο ναρκωτικών στο Μαϊάμι της δεκαετίας του 1980. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Al Pacino έσπασε τα ταμεία και είχε σημαντικό αντίκτυπο στην μουσική, τον κινηματογράφο και την μόδα.

Στην νέα εκδοχή, η οποία φέρεται να διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή, ο Diego Luna του «Rogue One» θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η επιλογή του Guadagnino θέτει υψηλές προσδοκίες, αφού ο Ιταλός σκηνοθέτης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το ριμέικ του «Suspiria» του Dario Argento. Παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή, αφού πέραν της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Guadagnino είναι ήδη απασχολημένος με αρκετά project.

Shutterstock / Denis Makarenko

Οι αδελφοί Coel θα γράψουν το σενάριο του νέου ριμέικ.

Αυτό το διάστημα ο Guadagnino εργάζεται πάνω στην δραματική σειρά «We Are Who We Are» του HBO και επεξεργάζεται ένα ριμέικ του θρίλερ «Ο άρχοντας των μυγών» για λογαριασμό της Warner Brothers, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα σκηνοθετήσει την πολυαναμενόμενη συνέχεια του «Να με φωνάζεις με το όνομα σου».