Χωρίς την Charlize Theron το spin-off πρίκουελ του «Mad Max»

mad-max-fury-road
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο George Miller εξήγησε πως δεν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο των ειδικών εφέ που απαιτούνται το «ψηφιακό λίφτινγκ» της ηθοποιού.

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως ξεκίνησε ο σχεδιασμός ενός spin-off πρίκουελ στο «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» από τον George Miller. Βάση των σχετικών δημοσιευμάτων, η νέα ταινία θα εστιάζει στον χαρακτήρα της Furiosa που ενσάρκωσε η Charlize Theron, όμως σύμφωνα με τον σκηνοθέτη μια νέα ηθοποιός θα αναλάβει τον ρόλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο Miller αποκάλυψε πως είχε γράψει ένα draft σενάριο με τον Nick Lathouris για ένα ενδεχόμενο πρίκουελ πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «Δρόμου της οργής». Πιο συγκεκριμένα οι Miller και Lathouris είχαν επινοήσει τις ιστορίες όλων των χαρακτήρων της ταινίας, από τον σατανικό Immortan Joe μέχρι τον Doof Warrior με την κιθάρα-φλογοβόλο, για να βοηθήσουν τους ηθοποιούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ρόλους τους.

Αρχικά ο σκηνοθέτης ήλπιζε να συνεργαστεί ξανά με την Theron για μια πρίκουελ ταινία, όμως αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο τελικά δεν θα ήταν δυνατό, παρά την εξέλιξη των ψηφιακών εφέ σε ταινίες όπως τον «Ιρλανδό» του Martin Scorsese και τις ταινίες «Star Wars».

«Για πολύ καιρό σκεφτόμουν πως απλά θα αφαιρούσαμε χρόνια από την Charlize με ψηφιακά εφέ, αλλά δεν νομίζω έχουμε φτάσει εκεί. Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες στον “Ιρλανδό”, νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι ακόμα αφύσικο. Όλοι βρίσκονται στα πρόθυρα να λύσουν το πρόβλημα, ειδικά οι Ιάπωνες σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών, αλλά πιστεύω ότι ακόμα υπάρχει αρκετά μεγάλη απόσταση» εξήγησε ο Miller.

Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές στο καστ της ταινίας, ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε πως το πρίκουελ θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις και θεαματικές σκηνές δράσης. Στόχος του είναι να ξεπεράσει την πρώτη ταινία, για την οποία κατασκευάστηκαν 135 μοναδικά οχήματα και χρησιμοποιήθηκαν τα 88.

Η παραγωγή του νέου κεφαλαίου στον κόσμο του «Mad Max» ενδεχομένως να καθυστερήσει, αφού ο Miller είχε αναλάβει να γυρίσει την επική ταινία φαντασίας «Three Thousand Years of Longing» με τους Idris Elba και Tilda Swinton, τα γυρίσματα της οποίας αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.