Οι δικηγόροι της Lady Gaga αρνούνται να πληρώσουν λύτρα στους χάκερ

hacker-laptop
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Η ομάδα χάκερ REvil απάντησε δημοσιεύοντας συμβόλαια της Αμερικανίδας pop star και στρέφοντας τα βέλη της στον Donald Trump.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως το δικηγορικό γραφείο Grubman Shire Meiselas & Sacks, το οποίο εκπροσωπεί μεταξύ άλλων την Lady Gaga, τον Bruce Springsteen και την Madonna, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από την ομάδα χάκερ REvil. Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone, οι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν 756 GB δεδομένων και ζήτησαν λύτρα 42 εκατομμύρια δολάρια.

BEI/Shutterstock / Stephen Lovekin

Το δικηγορικό γραφείο αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό και οι χάκερ απάντηση δημοσιοποιώντας 2,4 GB δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται συμβόλαια της Lady Gaga με παραγωγούς, ζωντανούς ερμηνευτές και άλλους συνεργάτες.

«Φαίνεται πως η Grubman δεν ενδιαφέρεται για τους πελάτες της ή ήταν λάθος που προσέλαβαν μια εταιρεία ανάκτησης για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις» αναφέρει η ομάδα χάκερ, συμπληρώνοντας πως έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Donald Trump.

Shutterstock / Evan El-Amin

Η ομάδα απείλησε πως θα βγάλει στην φόρα τα «άπλυτα» του δημοσιεύοντας υλικό που θα τον κάνε «να ξεχάσει για πάντα την φιλοδοξία του» να παραμείνει πρόεδρος, δίνοντας στον Trump μια εβδομάδα διορία.

Σε ανακοίνωση του, το δικηγορικό γραφείο επιβεβαίωσε την απαίτηση των λύτρων και σχολίασε πως οι κυβερνοεπιθέσεις διαρκώς αυξάνονται. Στην συνέχεια το γραφείο τόνισε πως συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ και «κορυφαίους ειδικούς» για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.