4 αλλαγές που φέρνει η μετά-καραντίνα εποχή στον καθημερινό καλλωπισμό

spiti-omorfia-mpanio-mpaniera
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2020

Αυτά που μέχρι χθες θεωρούντο προαιρετικά, από σήμερα και μετά είναι τα απόλυτα must ομορφιάς.

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες επαφές με άλλα άτομα θα βρίσκονται για καιρό σε αποστάσεις ασφαλείας, κυριότερο μέλημά σας από εδώ και στο εξής θα είναι η προσεκτική υγιεινή και λιγότερο ο έντονος καλλωπισμός, τα φρου-φρου και τα αρώματα. Η Renee Rouleau, μια διάσημη αισθητικός με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία της ομορφιάς, ιδιοκτήτρια αλυσίδας spa στις ΗΠΑ και δημιουργός εξειδικευμένων προϊόντων για τη φροντίδα της επιδερμίδας εξηγεί: «Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η υποχρεωτική χρήση μάσκας που θα σας οδηγήσει να μετριάσετε κατά πολύ τις αγορές καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και ο έμφυτος φόβος που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός όσον αφορά στις τακτικές σας επισκέψεις σε spa, κομμωτήρια, σαλόνια αισθητικής ή ακόμη και στον οδοντίατρό σας. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε ενοχές εάν η ρίζα των μαλλιών σας θα σκουραίνει εμφανώς, εάν πρέπει να απαρνηθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα αγαπημένα σας κραγιόν ή δεν μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο».

Η νέα κανονικότητα μπορεί να φέρνει τις ανάγκες και τις τάσεις του καλλωπισμού πάρα πολλά χρόνια πίσω -όπου το σαπούνι και το νερό ήταν κυρίαρχα στοιχεία καθαριότητας και υγιεινής-, όμως οι λάτρεις της ομορφιάς πρέπει πρωτίστως να επικεντρωθούν στη διατήρηση της υγεία τους, στην προσεκτική υγιεινή και στην προσεκτική χρήση προϊόντων μακιγιάζ.

Η Rouleau, συμβουλεύει:

Στοματική υγιεινή: Ακόμη και αν βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, υπάρχουν δυσπρόσιτα σημεία τα οποία η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει, οδηγώντας στην ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβιακής πλάκας. Απαιτείται λοιπόν η χρήση οδοντικού νήματος σε καθημερινό επίπεδο, τουλάχιστον μετά από κάθε γεύμα. Το ίδιο απαραίτητο είναι και το στοματικό διάλυμα μετά από κάθε βούρτσισμα, επειδή παρέχει 24ωρη προστασία από την πλάκα, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο στόμα σας την ώρα που καλύπτεται από μια μάσκα.   

 Αντιγήρανση των χεριών: Οι συχνές εφαρμογές αντισηπτικού στα χέρια όσο και η σχεδόν μόνιμη χρήση γαντιών, επηρεάζουν το pH του δέρματος και αφαιρούν τα φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον ξηρότητα. Τα χέρια ξηραίνονται, ερεθίζονται, γίνονται τραχιά και γερνούν πρόωρα. «Όσο και εάν παλαιότερα δεν είχατε συνηθίσει να απλώνετε μια κρέμα χεριών σε συστηματική βάση, από σήμερα πρέπει να γίνει το Νο1 προϊόν φροντίδας που πρέπει να έχετε στην τσάντα σας. Επιλέξτε ένα προϊόν λιπαρή βάση το οποίο δημιουργεί ένα λεπτό διάφανο φιλμ, που προσφέρει μακράς διάρκειας προστασία από εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα συγκρατεί την υγρασία του δέρματος», συμβουλεύει η Rouleau.

Βαριές βάσεις και έντονο μακιγιάζ: Εάν κυκλοφορείτε όλη μέρα μέσα στο χώρο εργασίας σας με μάσκα, τα καλυπτικά foundations, οι πούδρες, τα ρουζ και κάθε είδους κρεμώδης φόρμουλα μακιγιάζ, θα φράξει τους πόρους και θα οδηγήσει γρηγορότερα σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. «Αν επιμένετε να φορέσετε μακιγιάζ, προτίμησε όσα προϊόντα περιέχουν αδιάβροχες φόρμουλες, για να σας εξασφαλίσουν μακρά διάρκεια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», συμβουλεύει η ειδικός.

Σκούρες ρίζες: «Ευτυχώς, η διχρωμία στα μαλλιά -από την τεχνική dip-dye μέχρι το ombré- είναι μεγάλη τάση, η οποία κάνει το χρώμα των μαλλιών να μοιάζει σαν να έχει καιρό να βαφτεί, χαρίζοντας στα μαλλιά έναν αέρα χαλαρότητας και ανεμελιάς, προσδίδοντάς τους παράλληλα μια ανεπιτήδευτη φυσικότητα», λέει η Rouleau, και προσθέτει: «Οπότε, γιατί αγχώνεστε αν οι ρίζες σας έχουν καιρό να επισκεφθούν ένα κομμωτήριο;».

THE BEAUTY TEAM