Δέκα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με παγκόσμια απήχηση

mousakas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Εμείς τα απολαμβάνουμε συνεχώς, αλλά επισκέπτες από το εξωτερικό που τα έχουν δοκιμάσει θα έδιναν τα πάντα για να τα γευτούν ξανά, έτσι γνήσια και παραδοσιακά. Ποια είναι τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που αγαπούν περισσότερο στο εξωτερικό σύμφωνα με το Focusgreece.com;

Μουσακάς
Ίσως το πιο περιζήτητο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές σε Βαλκάνια και Μεσόγειο, αλλά παραμένει αγαπητό στην παραδοσιακή εκδοχή του για τους τουρίστες, με την τηγανητή μελιτζάνα, την πατάτα, τη μπεσαμέλ, το τυρί και τα μπαχαρικά.

Ταραμοσαλάτα
Το ιδιαίτερο αυτό ντιπ από παστωμένα αυγά ψαριών με λάδι και ελαιόλαδο είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν πάντα στη σπιτική εκδοχή του.

Φρέσκο ψάρι
Τα πιάτα με φρέσκο ψάρι σε ταβέρνες και εστιατόρια πλάι στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι τα αναζητούν με κάθε ευκαιρία. Από τις επιλογές τους δεν λείπουν επίσης και τα φρέσκα θαλασσινά.

Κολοκυθοκεφτέδες
Τηγανητοί αποτελούν το τέλειο ορεκτικό με ένα λαχανικό που θριαμβεύει το καλοκαίρι, το κολοκυθάκι.

Χταπόδι
Μαριναρισμένο, ψητό, ορεκτικό ή κυρίως, το χταπόδι πάντα «παίζει» σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ελληνικής κουζίνας.

Μπακλαβάς με μέλι
Παραδοσιακό γλυκό με τούρκικες ρίζες που αγαπάμε στην Ελλάδα και ξεχωρίζει ανάμεσα στα σιροπιαστά γλυκά.

Σουβλάκι
Το ξακουστό σουβλάκι είναι ίσως από τις πρώτες επιλογές των επισκεπτών στην Ελλάδα, με γύρο και μπόλικο τζατζίκι που επίσης ενθουσιάζει με τη σκορδάτη γεύση του.

Ντολμάδες
Κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές, με ρύζι, κιμά και συνδυασμό μπαχαρικών και βοτάνων, όπως θυμάρι, ρίγανη, άνηθο, μάραθο κ.ο.κ., ενώ πολλοί χρησιμοποιούν και κουκουνάρι. Δεν λείπουν ποτέ από τους μεζέδες των τουριστών στην Ελλάδα.

Τοματοκεφτέδες
Παρομοίως με τους κολοκυθοκεφτέδες, οι ντοματοκεφτέδες χρησιμοποιούν σαν βασικό υλικό την ντομάτα αντί για το κολοκύθι και ξετρελαίνουν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Παστιτσάδα
Η παστιτσάδα είναι από τα διαμάντια της επτανησιακής κουζίνας και την απολαμβάνει κάποιος παραδοσιακά στην Κέρκυρα, με μοσχάρι, κρεμμύδι, ντομάτα, ελαιόλαδο, σκόρδο και μπόλικα μπαχαρικά, πάνω σε χοντρό μακαρόνι.