Julianne Moore: Πώς θωρακίζει την εύθραυστη επιδερμίδα της από τον ήλιο;

Julianne-moore
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Αν έχετε κι εσείς λεπτή και κατάλευκη επιδερμίδα, η διάσημη ηθοποιός έχει βρει τον σωστό τρόπο να αμύνεται στην UV ακτινοβολία και τη φωτογήρανση.

Η Julianne Moore είναι 59 ετών, αλλά η επιδερμίδα της μοιάζει 30άρας. Και αυτό, ενώ διαθέτει μια από τις πιο ευάλωτες επιδερμίδες στην φωτογήρανση από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πώς έχει καταφέρει η πιο λαμπερή κοκκινομάλλα σταρ του Χόλιγουντ να αφήσει τον ήλιο μακριά από την επιδερμίδα της και να τη διατηρεί έως και 20 χρόνια νεότερη;

Φορά πάντα SPF και επιλέγει να περπατά στη σκιερή πλευρά του δρόμου:

«Το αντηλιακό είναι το νούμερο ένα προϊόν φροντίδας που έχω μέσα στην τσάντα μου, μιας και έχω μάθει να το φοράω κάθε μέρα από τα 23 μου, είτε έχει ήλιο έξω είτε δεν έχει», είπε η Moore στο περιοδικό Redbook. «Απλά αυξάνω το SPF όταν μπαίνει η άνοιξη έως στα μέσα του φθινοπώρου». Η ηθοποιός επίσης έχει πει ότι περπατά μόνο σε σκιερά μέρη όταν κυκλοφορεί στην πόλη, ενώ δεν επισκέπτεται παραλίες που δεν διαθέτουν στέγαστρα ηλιοπροστασίας. «Αλλιώς, από πολλά χρόνια τώρα, οι φακίδες μου θα είχαν μεταμορφωθεί σε τεράστιες πανάδες και το ξηρό δέρμα μου θα έδειχνε τα διπλάσια χρόνια μου».

 Έχει μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της: «Έχω καταντήσει βαρετή να λέω ότι πλένω πάντα το πρόσωπό μου πριν κοιμηθώ και αφού ξυπνήσω, αλλά οφείλω το φωνάζω συνεχώς, και ιδίως στην κόρη μου, η οποία πήρε τον ίδιο τύπο επιδερμίδας με μένα. Οι γυναίκες με λευκή, λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να κάνουν καθήκον τον καλό καθαρισμό του προσώπου τους. Μετά απλώνω τηνενυδατική κρέμα νύχτας και καληνύχτα», λέει η Moore στο περιοδικό The Cut. «Η συστηματική περιποίηση του προσώπου είναι βασικός κανόνας αντιγήρανσης για όσες έχουμε ανοιχτό τύπο δέρματος, επειδή δεν έχει τις ίδιες αντοχές με μια κανονική ή σκούρα επιδερμίδα. Αλλά η σκληρή απολέπιση είναι άλλο κοινό λάθος, που πρέπει να αποφεύγετε. Μερικές φορές, οι γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν ρετινόλη, γλυκολικό οξύ και scubs, τόσο το καλύτερο, όμως πρέπει πραγματικά να κατανοήσετε πως η επιδερμίδα σας δεν αντέχει τις υπερβολές. Η επιδερμίδα λεπταίνει την πάροδο του χρόνου -ακόμη και η πιο παχιά-, και με όλες αυτές τις επίμονες και δραστικές απολεπίσεις η ευαισθησία μετατρέπεται σε φλεγμονές και γρηγορότερη γήρανση».

Ακούει το δέρμα της: Η Moore είναι από τις λίγες σταρ της ηλικίας της που αρνούνται να καταφύγουν σε αισθητικές επεμβάσεις. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό New Beauty, λέει: «Κάθε γυναίκα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι όσο μεγαλώνει ηλικιακά, η σύνθεση της επιδερμίδας της παρακμάζει εξαιτίας της συρρικνούμενης παραγωγής κολλαγόνου, οδηγώντας στην σταδιακή ανάπτυξη ρυτίδων και έλλειψης ελαστικότητας, πάνω σε ένα δέρμα σαν το δικό μου, το είναι από τη φύση του λεπτότερο και πιο ευπαθές στην γήρανση. Το μυστικό μου είναι πως έμαθα από πολύ μικρή να αναγνωρίζω τις ανάγκες της επιδερμίδας μου, Αν θέλετε να έχετε μια νεανική όψη όσο περνούν τα χρόνια, το μεγάλο μυστικό κρύβεται στην πρόληψη, δεκαετίες πριν. Τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν άλφα υδροξυοξέα λειτουργούν πραγματικά καλά με το δέρμα μου, αλλά μένω μακριά από τα ρετινοειδή -είναι πολύ ισχυρά για μένα».

Δεν τρώει σούσι ή οποιοδήποτε τηγανητό φαγητό με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο: «Ο σύζυγός μου λατρεύει να παραγγέλνει σούσι στο σπίτι, αλλά εγώ το αποφεύγω. Το αλάτι -και ιδιαίτερα το ιωδιούχο- προκαλεί οίδημα στους ιστούς και επιδεινώνει την ξηρότητα. Απ’ την άλλη, τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες κάνουν την επιδερμίδα να γερνά πρόωρα, ενώ συμβάλλουν στην εμφάνιση φραγμένων πόρων στο δέρμα. Προσπαθώ να καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά καθώς είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Εκείνα που περιέχουν και βιταμίνη C και καροτενοειδή ταυτόχρονα, είναι οι καλύτεροι φίλοι της ευαίσθητης επιδερμίδας μου και οι χειρότεροι εχθροί των ελεύθερων ριζών. Λειτουργούν επίσης και ως φύλακες-άγγελοι ενάντια στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Δεν είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσετε, απλά επιλέξτε τα πιο πολύχρωμα!», συμβουλεύει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο ηλεκτρονικό περιοδικό Healthy Celeb.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM