Πόση βαθιά φιλοσοφία κρύβει μέσα της η J-Beauty;

iaponia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Όλοι οι τρόποι να προσαρμόσετε την πανάρχαια τάση της Ιαπωνικής ομορφιάς στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας -και γιατί.

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είχαν από την αρχαιότητα μία συγκεκριμένη κουλτούρα ομορφιάς. Ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να αποστασιοποιούνται από τη γρήγορη και βιαστική περιποίηση, παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια πιο σύγχρονη εποχή. Η αλήθεια είναι ότι η J-Beauty, όπως ονομάστηκε η τάση ακολούθησης του Ιαπωνικού τελετουργικού ομορφιάς, ξεπερνά την απλή ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας! Θεωρεί την ομορφιά ως τελετουργία, διατηρώντας πάντα την ουσία της.

H Denina Martin, μια από τις ανερχόμενες fashion & beauty influencers στο Instagram τον τελευταίο χρόνο, γράφει: «Έχουν περάσει λιγότερο από δύο εβδομάδες από τότε που ανακάλυψα μια νέα αποστολή ομορφιάς και έθεσα στον εαυτό μου έναν νέο στόχο: όχι μόνο να είμαι συνεπής στις ρουτίνες ομορφιάς μου, αλλά να δώσω στην επιδερμίδα μου λίγο επιπλέον χρόνο απολαυστικής πολυτέλειας, κάνοντας τα πράγματα με τον σωστό τρόπο.

Ονομάζεται «Mission Y» και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τάση ομορφιάς στην Ιαπωνία επί πολλά χρόνια τώρα. Αλλά επειδή μόλις πρόσφατα εισήλθε στην ευρωπαϊκή αγορά για πρώτη φορά (από την Avon), θέλησα να τη δοκιμάσω για δυο μήνες. Και ανακάλυψα ότι αυτή είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση των αναγκών περιποίησης του δέρματος των γυναικών σε κάθε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε όσες είναι γύρω από τα 30, οι οποίες παρατηρούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης -λεπτές γραμμές, ξηρό, κουρασμένο και θαμπό δέρμα».

Το τελετουργικό της J-Beauty σε 4 βήματα: «Η Ιαπωνική ομορφιά βασίζει τα αποτελέσματά της στον εστιασμό, τη σταθερότητα και τη συνέπεια των εφαρμογών αλλά και στην ιδανική σειρά εφαρμογής προϊόντων, καθώς τα περισσότερα από τα τελετουργικά ομορφιάς βασίζονται στη στρωματοποίηση του προϊόντος (που σημαίνει εφαρμογή του ενός προϊόντος μετά το άλλο σε μια συγκεκριμένη σειρά) και εκπληκτικών καλλυντικών που συνδυάζουν πρωτοποριακή τεχνολογία και φυσικά συστατικά, με βαθιές ρίζες στις ιαπωνικές παραδόσεις», αναφέρει η Martin, και συνεχίζει: «Το μυστικό της καθημερινότητας των γυναικών της Ιαπωνίας ξεκινά από τις πιο ελαφριές και συμπυκνωμένες συνθέσεις και ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας κρέμας που δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα στην επιδερμίδα».

 1. Ήπια αφρώδη καθαριστικά: Οι Ιάπωνες ειδικοί στην περιποίηση επιδερμίδας συστήνουν τα αφρώδη καθαριστικά ως την καλύτερη έναρξη τελετουργικού προσώπου –αμέσως μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ. Χάρη στις εξαιρετικά εκλεπτυσμένες συνθέσεις τους αφαιρούν αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες και προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχθεί τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις συνθέσεις που ακολουθούν.  

2. Βαθιά ενυδάτωση από μια λοσιόν: Η εντατική ενυδάτωση στη μορφή μιας λοσιόν είναι το σημείο κλειδί στην τελετουργία. Μια ιαπωνική ενυδατική λοσιόν «Mission Y» είναι κάτι εντελώς νέο στην αγορά της Ευρώπης. Χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση του επιθυμητού ph της επιδερμίδας, αλλά ταυτόχρονα χαρίζει εντατική ενυδάτωση, όπως ακριβώς ένα serum. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή λεία και έτοιμη να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις συνθέσεις που ακολουθούν.  

3. Συμπυκνωμένη θρέψη με πλούσια αποστάγματα και γαλακτώματα: Οι συμπυκνωμένες θρεπτικές συνθέσεις, που αποκαλούνται από τους Ιάπωνες «η ουσία της νεότητας», είναι το τρίτο βήμα της τελετουργίας. Εφοδιάζουν την επιδερμίδα με ένα δραστικό κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών που διεισδύουν στα επιδερμικά στρώματα βοηθώντας στην αποκατάσταση της φθοράς που προκαλεί τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι συνθέσεις των αποσταγμάτων είναι πιο πυκνές και πιο συμπυκνωμένες από τις λοσιόν, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται ακριβώς μετά την εφαρμογή της λοσιόν. 

4. Προστασία με κρέμες προσώπου: «Η εφαρμογή της κρέμας προσώπου είναι το τελευταίο βήμα της ιαπωνικής τελετουργίας ομορφιάς. Σκοπός της δεν είναι μόνο να θρέψει εντατικά την επιδερμίδα αλλά και να δημιουργήσει ένα αόρατο φράγμα σε αυτήν, χάρη στο οποίο όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνονται στις προηγούμενες συνθέσεις να παραμείνουν στην επιδερμίδα, παρέχοντάς της ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει στην ανάκτηση της νεανικής της εμφάνισης», λέει η Martin.

THE BEAUTY TEAM