Συνεχίζεται η κόντρα Roger Waters και David Gilmour

pink-floyd
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd έχει αποκλειστεί από την ιστοσελίδα και τα social media του εμβληματικού hard rock συγκροτήματος.

Η πολύχρονη κόντρα μεταξύ του Roger Waters και του David Gilmour συνεχίζεται, αφού όπως καταγγέλλει ο πρώην μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, έχει αποκλειστεί από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος. Ο Waters μίλησε για τις σχέσεις του με τον Gilmour σε ένα νέο βίντεο που μοιράστηκε μέσω του προσωπικού καναλιού του στο YouTube.

«Δεν υπάρχει τίποτα από εμένα στην ιστοσελίδα. Ο David Gilmour με έχει αποκλείσει» δήλωσε ο Waters στην αρχή του βίντεο και τόνισε πως «ο David πιστεύει ότι [το συγκρότημα] του ανήκει».

«Πιστεύει ότι του ανήκει επειδή έφυγα από το συγκρότημα το 1985 και ότι οι Pink Floyd ανήκουν σε αυτόν, ότι αυτός είναι οι Pink Floyd, ότι είμαι άσχετος και ότι θα έπρεπε να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες» σχολίασε ο Βρετανός μουσικός.

Συνεχίζοντας, ο Waters εξήγησε πως «πριν από ένα χρόνο» είχε κάνει προσπάθειες για μια συμφιλίωση και βρέθηκε με τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Εκεί ο Waters ισχυρίζεται πως πρότεινε «ένα σωρό μέτρα για να ξεπεράσουμε αυτό το άσχημο αδιέξοδο». Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Shutterstock / Ray Stevenson

Μια από τις προτάσεις του Waters είναι να αναγνωριστεί πως οι οπαδοί των Pink Floyd που επισκέπτονται συστηματικά την ιστοσελίδα του συγκροτήματος «το κάνουν λόγω του έργου που δημιουργήσαμε και οι πέντε». Συνεπώς ο πρώην μπασίστας του συγκροτήματος θεωρεί πως το δίκαιο θα ήταν εάν όλοι είχαν «ισότιμη πρόσβαση» στους οπαδούς των Pink Floyd μέσω της ιστοσελίδας και να μοιράζονται εκεί τα project τους.

Ο Waters έφυγε από τους Pink Floyd το 1985, οι οποίοι όμως συνέχισαν και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ – το «A Momentary Lapse of Reason» και το «The Division Bell» – πριν την διάλυση τους το 1994.

Reuters / Stephen Hird
Μια δεκαετία αργότερα, το 2005, ο Waters επέστρεψε στους Pink Floyd για την εμφάνιση τους στην φιλανθρωπική συναυλία London Live 8 στο Χάιντ Παρκ. Τελευταία κυκλοφορία των Pink Floyd ήταν το «The Endless River» το 2014, το οποίο περιλαμβάνει instrumental και ambient υλικό που γράφτηκε την εποχή του «The Division Bell».