Απόψε ο David Lynch βάζει μια animated «φωτιά» μικρού μήκους στο YouTube

david-lynch Sebastien Nogier
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Το «Fire (Pozar)» θα κυκλοφορήσει μετά από πέντε χρόνια πειραματισμού με τον Marek Zebrowski στην μουσική.

Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης σε Facebook και Twitter, ο David Lynch αποκάλυψε πως στις 20 Μαΐου θα κυκλοφορήσει μια νέα animated ταινία μικρού μήκους μέσω του προσωπικού καναλιού του στο YouTube. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Αμερικάνου σκηνοθέτη, το «Fire (Pozar)» θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα streaming στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Η παραγωγή της animated ταινίας ξεκίνησε το 2015, με τον Lynch να αναλαμβάνει το σενάριο, την σκηνοθεσία και το animation, ενώ ο Marek Zebrowski υπογράφει την μουσική.

Οι δύο έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως στις μοναδικές καιρικές προβλέψεις του Lynch που πρόσφατα επέστρεψαν στο YouTube, αλλά και κυκλοφορώντας το άλμπουμ «Polish Night Music» το 2007.

«Το όλο νόημα του πειράματος μας ήταν πως εγώ δεν θα έλεγα τίποτα για τις προθέσεις μου και ο Marek θα ερμήνευε τα visuals με τον δικό του τρόπο. Έχω να πως ότι ήταν ένα άκρως πετυχημένο πείραμα και λάτρεψα την σύνθεση που έγραψε ο Marek για το Penderecki String Quartet» είχε δηλώσει ο Lynch για το project στο USC Thornton School of Music.

«Νόμιζα πως θα ήταν μια πολύ μελαγχολική ταινία κατά έναν τρόπο και πολύ ποιητική» δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Zebrowski, συμπληρώνοντας πως με την μουσική του θέλησε να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο «αυτό που έκανε ο David».