Ενεργός άνθρακας: το συστατικό ομορφιάς της Kim Kardashian και άλλων celebrities του Χόλιγουντ

kim-kardashian
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Μην διστάσετε να απλώσετε κι εσείς στο δέρμα σας τον «μαύρο χρυσό» της σύγχρονης κοσμετολογίας.

Ο ενεργός άνθρακας έχει γίνει το πιο δημοφιλές συστατικό στον κόσμο της ομορφιάς (ως κύριο συστατικό σε προϊόντα που ξεκινούν από καθαριστικά προσώπου και φτάνουν σε σαπούνια, σαμπουάν ή αφρόλουτρα), επειδή σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί με μια κίνηση να αντλήσει βακτήρια και ακαθαρσίες από το δέρμα, να καταπολεμήσει την ακμή και να αντιστρέψει το χρόνο στην εικόνα του προσώπου σας.

Παγκόσμιες beauty influencers όπως οι Kim Kardashian, Shailene Woodley και Gwyneth Paltrow, είναι μόνο μερικές από τις διασημότητες που έχουν συμπεριλάβει τον ενεργό άνθρακα στη ρουτίνα ομορφιάς και αντιγήρανσης του προσώπου τους τα τελευταία χρόνια. Και πρωτίστως, με τη χρήση του ως μάσκα ομορφιάς. Το γιατί εξηγεί μια celebrity αισθητικός του Μπέβερλι Χιλς, η Angela Caglia:

Ο «μαύρος χρυσός» της ομορφιάς γεννήθηκε στο Instagram: «Άκουσα πρώτη φορά για τις μάσκες ενεργού άνθρακα πριν τρία χρόνια, από την 13χρονη τότε κόρη μου, η οποία τις ανακάλυψε από δημοσιεύσεις beauty instagramers και celebrities στο διαδίκτυο. Ήξερα ότι ο ξυλάνθρακας είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις ικανότητές του να αποτοξινώνει και να αντλεί ακαθαρσίες από το δέρμα, αλλά σαν μάσκα προσώπου έβλεπα πως ήταν δύσχρηστη επειδή απαιτούσε κάμποσα λεπτά για να απομακρυνθεί από την επιδερμίδα», λέει η Caglia, και συνεχίζει:

«Αλλά μερικές φορές οι ακραίες τάσεις στην ομορφιά παίρνουν απροσδόκητη τροπή, κάτι που συνέβη με τις μάσκες ενεγρού άνθρακα: όχι απλά έχουν απογειωθεί στο Instagram, με όλο και πιο συχνές αναρτήσεις γυναικών -επώνυμων και μη- να τις απλώνουν εκθειάζοντας τα οφέλη για την επιδερμίδα τους, αλλά δημιούργησαν ένα trend που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην παγκόσμια βιομηχανία περιποίησης του δέρματος. Αυτό που κάνουν αυτές οι μάσκες διαφορετικά από άλλες, είναι ότι σας δίνουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα πάνω στην κατάμαυρη μάσκα καθώς την τραβάτε από το δέρμα σας, γεγονός που για πολλές γυναίκες είναι πολύ ικανοποιητικό».

 Τα οφέλη μιας charcoal mask: Σύμφωνα με την Caglia ο ενεργός άνθρακας είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική ουσία, κάτι που κάνει τη μαύρη μάσκα ιδανική ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει την ιδανική ενυδάτωση που χρειάζεται μια ξηρή επιδερμίδα. «Επίσης, η ήπια απολέπιση που επιτυγχάνει η μάσκα ενεργού άνθρακα συνδυάζεται με ένα πλήθος αντιμικροβιακών ιδιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμώξεων του δέρματος και καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή, εκζέματα και σπυράκια, κάτι που θα σας ικανοποιήσει απεριόριστα σε περίπτωση που έχετε λιπαρό τύπο δέρματος», τονίζει η αισθητικός, και προσθέτει: «Η ειδική και κατάλληλα ελεγμένη σύνθεση που περιέχει μια επώνυμη μαύρη μάσκα (πολλές μάρκες ενσωματώνουν άλφα υδροξυοξέα, βιταμίνη C και άλλα φυτικά εκχυλίσματα) συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών σμηγμάτων και κηλίδων του προσώπου, καθώς και στη μείωση της ακμής και των ρυτίδων. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή μιας μάσκας –το πολύ μια ή δυο φορές την εβδομάδα- ενεργού άνθρακα τονώνει και βοηθά την επιδερμίδα να επανακτήσει τη φυσική της υγρασία και υγεία, σε όποια ηλικία κι αν είστε και ανεξάρτητα από τον τύπο ή τα προβλήματα του δέρματός σας».

Ο σωστός τρόπος χρήσης: Σε καθαρή επιδερμίδα εφαρμόστε μια ζεστή πετσέτα σε όλο το πρόσωπο σας για μερικά λεπτά, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Αμέσως μετά εφαρμόστε μία λεπτή, ομοιόμορφη στρώση από τη μάσκα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, τις ρίζες των μαλλιών, τα φρύδια και τα χείλη, και αφήστε να δράσει για 20-30 λεπτά. Έπειτα, τράβηξέ την απαλά από τις άκρες ξεκινώντας από το μέτωπο και προς το πιγούνι. Ξεπλύνετε τα υπολείμματα της μάσκας με νερό και συνεχίστε με τη συνηθισμένη ρουτίνα ενυδάτωσης και ομορφιάς.

THE BEAUTY TEAM