Το 2021 θα κυκλοφορήσει το «Justice League» του Zack Snyder

Justice-league
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Οι πιέσεις των οπαδών της DC έπιασαν τόπο και η τετράωρη εκδοχή της ταινίας θα κάνει το ντεμπούτο της στο HBO Max.

Η Warner Brothers ανακοίνωσε πως το 2021 θα κυκλοφορήσει τελικά την εκδοχή του «Justice League» από τον Zack Snyder μέσω του HBO Max. Οι φήμες για την επικείμενη κυκλοφορία της ταινίας φούντωσαν μετά την δημοσιοποίηση μιας αφίσας για την πλατφόρμα streaming στην οποία φιγουράρουν οι ήρωες της DC.

Αρχικά η Warner Brothers είχε εμπιστευτεί το reboot του κινηματογραφικό franchise των χαρακτήρων της DC στον Zack Snyder με στόχο να ανταγωνιστεί την Marvel. Δυστυχώς όμως για τους φαν των κόμικς, τα αποτελέσματα όμως ήταν απογοητευτικά, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις εισπράξεις στο box office, όσο και στην ανταπόκριση του κοινού.

EPA/REX/Shutterstock / Peter Foley

Το 2017 ο Snyder αποχώρησε από την post-production παραγωγή του «Justice League» λόγω του τραγικού θανάτου της κόρης του και αντικαταστάθηκε από τον Joss Whedon. Η έλευση του νέου σκηνοθέτη συνοδεύτηκε από επιπρόσθετα γυρίσματα και παρεμβάσεις στο σενάριο, με αποτέλεσμα να αλλάξει αισθητά ο τόνος της ταινίας που τελικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους.

Μετά τις αρνητικές κριτικές, ο Snyder είχε αποκαλύψει πως πριν την αποχώρηση του είχε ετοιμάσει μια εκδοχή του «Justice League» που θεώρησε ότι ήταν «ανώτερη» από την εκδοχή του Whedon. Η ύπαρξη μιας εναλλακτικής εκδοχής της ταινίας που είναι πιστή στο όραμα του Snyder ώθησε πολλούς οπαδούς του franchise της DC να απαιτήσουν την κυκλοφορία της με το hashtag #ReleaseTheSnyderCut.

DC

Τελικά η πίεση απέδωσε και το χολιγουντιανό στούντιο αποφάσισε να επενδύσει 20 με 30 εκατομμύρια δολάρια ώστε να ολοκληρώσει και να κυκλοφορήσει την εκδοχή του Snyder μέσω της νέας υπηρεσίας streaming. Παραμένει άγνωστο εάν το «Justice League» του Snyder θα κυκλοφορήσει ως μια τετράωρη ταινία ή εάν θα έχει μια πιο «εύπεπτη» επεισοδιακή μορφή.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Snyder έδωσε στην δημοσιότητα το λογότυπο της νέας εκδοχής του «Justice League» και δήλωσε στο Hollywood Reporter πως «θα είναι ένα εντελώς νέο πράγμα και ειδικά για όσους έχουν δει την ταινία που κυκλοφόρησε, θα είναι μια νέα εμπειρία». Ο Snyder δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του Whedon, λέγοντας πως ο κόσμος έχει δει «μόνο το ένα τέταρτο» της δουλειάς  του, παρά τον ισχυρισμό του ότι δεν έχει δει την εκδοχή του αντικαταστάτη του.