Ονειρεύεστε ταξίδια; Δεν είστε οι μόνοι

taksidi-eksotika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των διαδικτυακών αναζητήσεων σε Google, Pinterest και την καναδική εφαρμογή κρατήσεων Hopper, η όρεξη για ταξίδια (τουλάχιστον των Αμερικανών) παραμένει.

Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που δημοσίευσε η Washington Post δείχνουν ότι μαζί με την αναζήτηση προορισμών και ιδέες για ταξίδια, οι χρήστες του διαδικτύου ψάχνουν να μάθουν και πότε θα μπορούν να ξανακάνουν διεθνή ταξίδια.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να πλήττει διάφορες χώρες του πλανήτη, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, ο κόσμος συνεχίζει να ψάχνει κατά πόσο όλο αυτό θα επηρεάσει τα ταξίδια και τις διακοπές του.

Συγκεκριμένα, στο Google, οι αναζητήσεις των Αμερικανών μεταξύ 1ης Απριλίου και 11ης Μαΐου περιλαμβάνουν φράσεις όπως «πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω το καλοκαίρι» ή «πότε θα είναι ασφαλές να ταξιδέψω», ενώ υπάρχουν και λιγότερο αισιόδοξες αναζητήσεις, όπως «μπορώ να ταξιδέψω όταν υπάρχει καραντίνα» ή «πού να ταξιδέψω με την ύπαρξη COVID». Οι κορυφαίες αναζητήσεις για πτήσεις, αν και είναι αραιές, αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ η πιο συχνή φράση αναζήτησης είναι «πότε θα ξαναπραγματοποιηθούν πτήσεις». Επόμενες στις αναζητήσεις είναι οι πτήσεις από και προς την Ινδία, με προορισμούς όπως η Σουηδία, η Ανταρκτική, η Πολωνία και η Ελβετία να ακολουθούν.

Στο Pinterest, στην πρώτη φάση της πανδημίας οι χρήστες άφησαν τα ταξίδια στην άκρη για να δουν τις ανάγκες που υπάρχουν κοντά στο σπίτι τους. Τον Απρίλιο, όμως, ξεκίνησαν οι αναζητήσεις για ταξιδιωτικές ιδέες, προορισμούς κ.ο.κ. Όπως φάνηκε, πάντως, οι χρήστες του διαδικτύου ενδιαφέρθηκαν περισσότερο αρχικά για ταξίδια επανένωσης με τις οικογένειές τους, ενώ πλέον ονειρεύονται παραλίες.

Στην εφαρμογή κρατήσεων Hopper, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί το διάστημα από 1η Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου ήταν το Σαν Χουάν, το Κανκούν, το Λονδίνο, το Παρίσι  και το Σαν Χοσέ. Όσον αφορά τα ταξίδια στις ΗΠΑ, οι κορυφαίες επιλογές ήταν Λας Βέγκας, Χονολουλού, Λος Άντζελες, Μαϊάμι και Ντένβερ.