Julia Roberts, Penélope Cruz, Hugh Jackman «εγκαταλείπουν» τα social media ως απάντηση στον κορωνοϊό

Julia-roberts-anthony-fauci
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2020

Το Χόλυγουντ κάνει πάσα το μικρόφωνο στους ειδικούς για έναν καλύτερο κόσμο.

Πολλά μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ συμφώνησαν να αφιερώσουν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχος της εκστρατείας #PassTheMic του One World Campaign είναι η ευαισθητοποίηση των χρηστών του διαδικτύου για δράση ώστε να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας και να δημιουργηθεί ένας πιο δίκαιος και ίσος κόσμος.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν πολλοί σταρ του κινηματογράφου, όπως οι Julia Roberts, Penélope Cruz, Millie Bobby Brown, Danai Gurira, David Oyelowo, Sarah Jessica Parker, Rita Wilson, Robin Wright και Hugh Jackman, αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες όπως τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου δρ. Anthony Fauci, την πρώην υπουργό Οικονομικών της Νιγηρίας Ngozi Okonjo‑Iweala και την διευθύντρια πολιτικής παγκόσμιας υγείας και HIV του The Kaiser Family Foundation Jen Kates.

Ξεκινώντας από τις 21 Μαΐου με την Roberts και τον δρ. Fauci, οι celebrities θα παραδίδουν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media στους ειδικούς για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με την πανδημία, αλλά και γιατί είναι αναγκαία μια συνολική αντιμετώπιση. Η εκστρατεία #PassTheMic θα κρατήσει για τρεις εβδομάδες.