Κάντε το όπως οι Stone, Shields, MacDowell και Marceau!

sharon-stone
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2020

Μια δερματολόγος προτείνει την καλύτερη αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για τις γυναίκες που αποτάσσονται το Botox.

Η Sharon Stone (62) έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι δεν έχει ποτέ μπει στον πειρασμό μιας πλαστικής χειρουργικής επέμβασης. Γυμνάζεται 4-5 φορές την εβδομάδα και αγοράζει κρέμες προσώπου μόνο από το φαρμακείο.

Η Brooke Shields (54) παραδέχεται ότι κάποια στιγμή δοκίμασε το Botox αλλά δεν της άρεσε το αποτέλεσμα. Σήμερα, επιμένει φανατικά στην πρόληψη και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς (σε κάθε ηλικία) από μέσα προς τα έξω.

Η Andie MacDowell (62) έχει δηλώσει ότι φοβάται τα Botox και τα facelift. Απλώς φροντίζει το δέρμα της και ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Το ίδιο προασπίζει και η Sophie Marceau (53), η οποία σε κάθε της συνέντευξη δηλώνει ότι το μόνο που μπορούν να πετύχουν οι πλαστικές επεμβάσεις προσώπου, είναι να σας κάνουν να μοιάζετε με τον Joker….

 Όμως, πώς αυτές οι σούπερ σταρ καταφέρνουν να διατηρούν την αιώνια νιότη τους, αντιστεκόμενες σθεναρά στον πειρασμό του Botox; «Το παν είναι να διαχειρίζεστε σωστά το άγχος, να αμύνεστε κατάλληλα στην περιβαλλοντική μόλυνση, να ξέρετε τι τρώτε, να επιμένετε συστηματικά σε μια ρουτίνα ομορφιάς, η οποία δεν βασίζεται σε χημικά συστατικά. Ιδίως σε κάτι που στην ουσία είναι δηλητήριο», λέει η Dr. Karan Sra, μια από τις κορυφαίες δερματολόγους στον τομέα της αντιγήρανσης, και διευθύντρια ερευνών στο Houston Skin Associates, και εξηγεί: «Από τη στιγμή που εφευρέθηκε το Botox, στη δεκαετία του ‘80, γυναίκες και άντρες σε όλον τον κόσμο βρήκαν το μαγικό ελιξίριο που “εξαπατά” τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας -τουλάχιστον αισθητικά. Αλλά το Botox είναι μια νευροτοξίνη που προσωρινά εμποδίζει την επικοινωνία μεταξύ των νεύρων και των μυών του προσώπου. Και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν πρόσωπα που δείχνουν “αγριεμένα” και καθόλου θηλυκά. Σε άλλες περιπτώσεις το μέτωπο γυαλίζει υπερβολικά, το βλέμμα γίνεται απλανές, τα φρύδια χάνουν την έντασή τους, το πρόσωπο αλλάζει. Μαζί και η φυσική έκφραση».

Γι’ αυτό, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε -όσο νεαρότερη τόσο το καλύτερο- η Dr. Sra αποκαλύπτει τα 3 σημαντικότερα συστατικά, που θα κάνουν την αντιγήρανση μια ευεργετική και απολαυστική  καθημερινή υπόθεση –όπως ακριβώς το κάνουν οι αιώνιες ...έφηβες του Χόλιγουντ.

Υαλουρονικό οξύ: «Μη εκλαμβάνετε τη λέξη “οξύ” με τη συνήθη σημασία της», λέει η δερματολόγος και εξηγεί: «Το υαλουρονικό οξύ δεν καίει τους ιστούς του δέρματος, αλλά αντίθετα, αποτελεί έναν αμιγώς υδατικό παράγοντα (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), ο οποίος αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Η έλλειψή του -όσο προχωρούν τα χρόνια- οδηγεί το δέρμα να δείχνει αφυδατωμένο και πολύ εύθραυστο, με συνέπεια βαθύτερες ρυτίδες και μικροσκοπικές πτυχώσεις. Όσο πιο νωρίς υιοθετήσετε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, τόσο ασφαλή θα νιώθετε. Γι’ αυτό, αναζητήστε κρέμες περιποίησης, ορούς αλλά και συμπληρώματα διατροφής, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας ενώ, παράλληλα φροντίζουν για την διαρκή παρακίνηση του οργανισμού να παράγει περισσότερο κολλαγόνο».

Βιταμίνη C: Αν βρίσκεστε λίγο μετά τα 30, θα ανακαλύψετε ότι το κουρασμένο δέρμα σας έχει ανάγκη από μια πιο δραστική φροντίδα σε σχέση με πέντε ή δέκα χρόνια πριν. «Η βιταμίνη C είναι ο πιο απαραίτητος παράγοντας για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης, ενώ είναι κρίσιμη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Dr. Sra, και προσθέτει: «Δεδομένου ότι το δέρμα δέχεται εξαιρετικά δριμείς επιθέσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία, η αναπλήρωση και η αύξηση της αντιοξειδωτικής άμυνάς της από μια κρέμα βασισμένη στη βιταμίνη C, αποτελεί βασική επιλογή σας».

Αντιοξειδωτικά: Όλες οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι αν βρίσκεστε στην ώριμη περίοδο της ζωής σας, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα που τρέχει ο χρόνος από το πρόσωπό σας με ένα προϊόν που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία αναπλάθουν τους ιστούς και δίνουν ένα ισχυρό έναυσμα στα κύτταρα να αναγεννώνται. «Το πιο σπουδαίο είναι πως τα αντιοξειδωτικά αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες -αυτά τα ασταθή και καταστροφικά μόρια στο σώμα, τα οποία τρέφονται από τις κακές συνήθειες, όπως κάπνισμα, πρόχειρη διατροφή, έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ.», τονίζει η δερματολόγος, και, επιπρόσθετα συμβουλεύει: «Ενισχύστε τη διατροφή σας με ένα συμπλήρωμα που θα περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ από αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες Α και Ε, ρόδι και πράσινο τσάι».

THE BEAUTY TEAM