Ο Matthew McConaughey παρέδωσε 110.000 μάσκες σε νοσοκομεία του Τέξας

camila-alves-matthew-mcconaughey
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και η σύζυγος του επισκέφτηκαν νοσοκομεία σε επαρχιακές περιοχές της πολιτείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Matthew McConaughey και η σύζυγος του Camila Alves παρέδωσαν 110.000 ιατρικές μάσκες σε επαρχιακά νοσοκομεία του Τέξας. Η δωρεά των μασκών έγινε από την αυτοκινητοβιομηχανία Lincoln, της οποία εκπρόσωπος είναι ο χολιγουντιανός αστέρας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με καταγωγή από το Τέξας έκανε την σχετική ανακοίνωση της δωρεάς μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Στην φωτογραφία που συμπεριέλαβε διακρίνονται στο φορτηγό του πολλές κούτες με το πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό.

Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη έλλειψη στον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Washington Post, το 80% των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή δήλωσε πως έχει χρησιμοποιήσει μια μάσκα για μια ολόκληρη βάρδια και το 70% ότι έχει φορέσει την ίδια μάσκα πάνω από μια φορά.

Όπως πολλοί αστέρες του θεάματος, ο McConaughey έχει αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που έχουν πληγεί από την πανδημία. Τον περασμένο μήνα ο ηθοποιός έπαιξε Bingo μέσω Zoom με ηλικιωμένους σε έναν οίκο ευγηρίας στο Τέξας.