Μια φουτουριστική στολή για πιο ασφαλείς συναυλίες στο μέλλον

micrashell
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

Το Micrashell θα περιλαμβάνει ειδικό φίλτρο Ν95, φωτισμό LED αλλά και ένα ειδικό κάνιστρο για ποτό και ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού κατάφερε να βάλει ένα απότομο φρένο στον χώρο του θεάματος, όμως μετά από δύο περίπου μήνες έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε πολλές χώρες και έχει ξεκινήσει μια επιφυλακτική επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην περίπτωση των κινηματογράφων έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι σχετικές οδηγίες ώστε να λειτουργήσουν ξανά με ασφάλεια, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την ζωντανή μουσική. Οι συναυλίες άλλωστε διαφέρουν αρκετά ως εκδηλώσεις όπου ο κόσμος έρχεται σε στενότερη επαφή από ότι στους κινηματογράφους.

Production Club

Η Production Club από την Καλιφόρνια έχει σχεδιάσει μια ειδική στολή που ενδέχεται να είναι η λύση για τις συναυλίες στο όχι τόσο μακρινό μέλλον. Η στολή Micrashell που θυμίζει κάτι από Daft Punk και τον Buzz Lightyear του «Toy Story» περιλαμβάνει ένα κράνος με σύστημα φιλτραρίσματος N95 και φωτισμό LED που θα επιτρέπουν στους χρήστες να μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η ομάδα που σχεδίασε την στολή έδωσε μια συνέντευξη στο NBC New York όπου εξέφρασε την ελπίδα πως το Micrashell θα μπορέσει να φέρει τον κόσμο κοντά και με ασφάλεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής Miguel Risueno, η φουτουριστική στολή είναι σχεδιασμένη για να προστατεύει τον χρήστη από αερομεταφερόμενα σωματίδια ή ιούς. Παρόλα αυτά περιλαμβάνει ειδικό ενσωματωμένο κάνιστρο που επιτρέπει στους χρήστες να πιούν ένα ποτό ή να καπνίσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Είπαμε πως πρέπει να βρούμε μια λύση, γιατί ο κόσμος ακόμα βγαίνει έξω. Ο κόσμος θα συνεχίσει να διασκεδάζει και να αγνοεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Με την λύση μας, προσπαθούμε να κάνουμε χώρο για όλους, επειδή η λύση μας βασίζεται στο δικό σας αποτύπωμα και όχι στην διατήρηση αποστάσεων» σχολίασε ο Risueno.

Ιδανικά, η Production Club θεωρεί πως οι συναυλιακοί χώροι θα αγοράσουν πολλαπλές στολές που θα νοικιάζουν σε όσους παρακολουθήσουν μια συναυλία και τις οποίες στην συνέχεια θα απολυμαίνουν. Για την ώρα η στολή δεν έχει μπει στο στάδιο παραγωγής, όμως η εταιρεία ευελπιστεί πως σύντομα θα έχει στα χέρια της το πρωτότυπο για να ξεκινήσει συζητήσεις με ενδιαφερόμενους πελάτες.