Τα μεγάλα μυστικά πίσω από το super-fit σώμα της Scarlett Johansson

scarlett-johansson
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2020

Πώς απέκτησε ακόμη πιο εντυπωσιακή φόρμα η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας δράσης Black Widow.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πόσο θεαματικά μεταμορφώθηκε η 35χρονη σήμερα Scarlett Johansson, από ρομαντική γατούλα στις πρώτες ταινίες της σε κορυφαία action hero της Marvel, χωρίς ωστόσο να χάσει τίποτε από τις θηλυκές καμπύλες της και το ασυναγώνιστο σεξαπίλ της. Χωρίς καμία αμφιβολία, στο νέο της πρωταγωνιστικό ρόλο ωςBlack Widow (αναμένεται στις αίθουσες προς το τέλος της φετινής χρονιάς), η “ScarJo” δούλεψε επί τρεις μήνες τόσο σκληρά όσο ποτέ για να αποκτήσει το ιδανικό σώμα που απαιτούν οι εντυπωσιακές σκηνές δράσης της ταινίας.

«Η απόκτηση μιας άριστης φυσικής κατάστασης υπήρξε ένα από τα καλύτερα δώρα που μου χάρισε η συμμετοχή μου στις ταινίες των Avengers» δήλωσε η Johansson στο περιοδικό The Hollywood Reporter. Πριν απ’ αυτό, η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι είχε πατήσει ποτέ πόδι σε ένα γυμναστήριο: «Ιδίως κατά την περίοδο που έμεινα έγκυος στην κόρη μου έως και έξι χρόνια μετά, είχα παραμελήσει το σώμα μου. Αλλά τώρα, είμαι πιο fit και δυνατή από ό,τι δέκα χρόνια πριν, κάτι που είναι αληθινά υπέροχο για την αυτοπεποίθησή μου».

Το καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης: Ο Eric Johnson, ένας από τους πιο φημισμένους personal trainers του Χόλιγουντ, και υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση του σώματος της ηθοποιού για την ταινία Black Widow, είπε στο Harper’s Bazaar: «Αντιμετωπίσαμε τη διαδικασία σαν να πρόκειται για αθλήτρια που προετοιμάζεται για αγώνες. Αυτές οι συστηματικές συνεδρίες στο  γυμναστήριο είχαν σκοπό την απόκτηση ολικής αντοχής και δύναμης, βασισμένη κυρίως σε πλειομετρικές ασκήσεις -χωρίς βάρη-, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του κάθετου άλματος, τη δύναμη των ποδιών, τη μυϊκή δύναμη, την επιτάχυνση, την ισορροπία και την ευελιξία. Συμπληρωματικά, η “ScarJo” δούλευε πάνω σε προγράμματα με μπάρες, αλτήρες και kettlebells μέρα παρά μέρα, ενώ καθημερινή ήταν η αφοσίωσή της σε στάσεις γιόγκα».  

  Η διατροφή που έδιωξε όλο το λίπος από το σώμα της: Όμως, όπως γνωρίζουν όλοι οι λάτρεις της καλής φυσικής κατάστασης, η απώλεια λίπους και η δημιουργία μιας επίπεδης κοιλιάς αρχίζει από την κουζίνα. Όσον αφορά τον καθημερινό φαγητό της, επί τρεις μήνες η Scarlett επικεντρώθηκε σταθερά σε vegan επιλογές μέρα παρά μέρα (καταναλώνοντας μόνο ωμά λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φυσικούς χυμούς και σούπες χορταρικών), ενώ τις υπόλοιπες μέρες το πλάνο περιελάμβανε μενού με υψηλή περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες (βρώμη, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, κινόα), χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και πολλή άπαχη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας με έμφαση στα ψάρια και τα πουλερικά. «Όσο πλησίαζαν οι μέρες των γυρισμάτων της ταινίας Black Widow, υπέβαλλα την “ScarJo” σε 12ωρη απόλυτη νηστεία (από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί), ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αυξάναμε την αποχή από κάθε τροφή σε 14 ή 15 ώρες», λέει ο Johnson.

THE BEAUTY TEAM