Κυκλοφόρησε η ταινία μικρού μήκους της Billie Eilish με ισχυρό μήνυμα κατά του body shaming

billie-eilish-not-my-responsibility
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2020

Το «Not My Responsibility» είχε προβληθεί στην πρόσφατη παγκόσμια περιοδεία της που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Billie Eilish εξέπληξε με τον πιο ευχάριστο τρόπο τους θαυμαστές τους καθώς έδωσε στην δημοσιότητα την ταινία μικρού μήκους «Not My Responsibility» μέσω των προφίλ κοινωνικής δικτύωσης. Η ταινία διάρκεια τριάμισι περίπου λεπτών είχε κάνει την πρεμιέρα της στην πρώτη στάση της παγκόσμιας περιοδείας της, στο Μαϊάμι, στις αρχές της χρονιάς.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η «Where Do We Go?» περιοδεία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας αναβλήθηκε. Στο «Not My Responsibility» ακούγεται ατμοσφαιρική ηλεκτρονική μουσική ενώ η Eilish αρχίζει να βγάζει τα εσώρουχα της και βυθίζεται στο νερό, ενώ παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα κατά του body shaming.

«Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα – αυτό δεν θέλατε; Έχετε απόψεις για τις απόψεις μου, για την μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. Ορισμένοι μισούν αυτά που φοράω, άλλοι τα αποθεώνουν, ορισμένοι τα χρησιμοποιούν για να προκαλούν ντροπή σε άλλους, ορισμένοι τα χρησιμοποιούν για να προκαλούν ντροπή σε μένα – αλλά σας νιώθω που βλέπετε» δηλώνει η τραγουδίστρια.

«Πάντα και οτιδήποτε κάνω φαίνεται, οπότε αν και νιώθω τα βλέμματα σας, την απόρριψη σας ή την ανακούφιση σας, εάν η ζωή μου εξαρτιόταν από αυτά, δεν θα μπορούσα να κουνηθώ. Θα θέλατε να είμαι μικρότερη; Πιο αδύναμη; Πιο μαλακή; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Είμαι το στομάχι μου; Οι γοφοί μου;» αναρωτιέται η Eilish.

Shutterstock / Ben Houdijk

Καθώς βυθίζεται στο νερό, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια τονίζει πως «κάνουμε υποθέσεις για ανθρώπους με βάση το μέγεθος τους. Αποφασίζουμε ποιοι είναι. Αποφασίζουμε τι αξίζουν. Εάν φορέσω περισσότερα, εάν φορέσω λιγότερα, ποιος αποφασίζει τι με κάνει; Τι σημαίνει; Η αξία μου βασίζεται μονάχα στην αντίληψη σας; Ή μήπως η άποψη σας για μένα δεν είναι ευθύνη μου;».