«Κορίτσι με το τατουάζ» σχέδια της Amazon για νέα σειρά

the-girl-with-the-dragon-tattoo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2020

Η νέα σειρά δεν θα βασίζεται στα βιβλία του Stied Larsson, αλλά θα αφηγείται νέες ιστορίες της Lisbeth Salander.

Με τον ανταγωνισμό στο streaming να αυξάνεται με τις νέες πλατφόρμες που μπαίνουν στο χορό, η Amazon έχει αποφασίσει να δημιουργήσει νέες τηλεοπτικές σειρές βασισμένα σε πετυχημένα franchise. Μετά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η Amazon φέρεται να σχεδιάζει μια νέα σειρά βασισμένη στο «Κορίτσι με το τατουάζ» του Stieg Larsson.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Variety, η σειρά θα αφηγείται ιστορίες της Lisbeth Salander, όμως δεν θα αποτελούν μεταφορά των βιβλίων της σειράς του Larsson. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως η σειρά φιλοδοξεί να μεταφέρει την Salander στον σύγχρονο κόσμο.

Δίπλα στην Mara Rooney εμφανίστηκε ο Daniel Craig στον ρόλο του Mikael Blomkvist για το ριμέικ του David Fincher που κυκλοφόρησε το 2011.

Τα βιβλία του Larsson με την Lisbeth Salander, καθώς και αυτά που έγραψε ο David Lagercrantz μετά τον θάνατο του συγγραφέα, έχουν μεταφερθεί με επιτυχία αρκετές φορές στην μεγάλη οθόνη. Αρχικά στην σουηδική τριλογία η Noomi Rapace ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην συνέχεια την διαδέχτηκε η Rooney Mara στην ταινία του David Fincher και πιο πρόσφατα ο ρόλος πήγε στην Claire Foy στο «Κορίτσι στον ιστό της αράχνης».

Επικεφαλής της τηλεοπτικής μεταφοράς θα είναι ο Andy Harries της Left Bank Pictures, ο οποίος είχε διατελέσει εκτελεστικός παραγωγός στις σειρές «The Crown» και «Outlander» μεταξύ άλλων.