Τι κάνουν κάθε μέρα οι stars του Χόλιγουντ για να συντηρούν τον μύθο τους

cate-blanchett
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Ναι, για να αποκτήσετε τέλειο σώμα σαν top model ή υπερήρωα της Marvel, μπορείτε να τρώτε cheeseburger ή να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ!

Προφανώς να πιστεύετε ότι εάν είχατε εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσετε προπονητές, διατροφολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, θα μπορούσατε να μοιάζετε όπως και οι σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Αλλά αυτό δεν ισχύει, λένε οι ίδιοι. «Κανένας τραπεζικός λογαριασμός δεν μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα σας, εάν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε τη θέληση να αλλάξετε τον εαυτό σας και να τον μεταμορφώσετε σε ό,τι πιο ιδανικό έχετε ονειρευτεί», λέει ο ίδιος ο θεός Thor (Chris Hemsworth).

Έχοντας αυτό κατά νου, μάθετε τις πιο αποτελεσματικές συνήθεις που ακολουθούν οι πιο διάσημοι celebrities του Χόλιγουντ για να συντηρούν τον μύθο τους μέσα από ένα καλύτερο σώμα.

Ο Chris Hemsworth επιλέγει μια μίνι cardio άσκηση μεταξύ των σετ με βάρη στο γυμναστήριο: «Μετά το πρώτο σετ κάθε άσκησης δύναμης που εκτελώ για κάθε μυϊκή ομάδα, ανεβαίνω στο διάδρομο επί 5 λεπτά ή εκτελώ αναπηδήσεις σε κουτί. Αυτό το κόλπο πολλαπλασιάζει το κάψιμο θερμίδων, μειώνοντας πολύτιμο χρόνο από τις -μονότονες- ασκήσεις με βάρη», αποκαλύπτει ο ίδιος στο περιοδικό Men’s Health.

AFF-USA/REX/Shutterstock

Η Cate Blanchett ορκίζεται στο Pilates: «Έχω την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι φτιαγμένη για το σώμα ενός ηθοποιού, επειδή βοηθά στην ευλυγισία των μυών, τη συμμετρική στάση του σώματος, τον έλεγχο της αναπνοής, το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και την ενδυνάμωση των κοιλιακών και του κορμού γενικότερα», δήλωσε η ίδια στο περιοδικό The Cut των New York Times.

Η Megan Fox αποφεύγει τους υδατάνθρακες: Σε δήλωσή της στο Business Insider, η σέξι ηθοποιός αποκαλύπτει πως διατηρεί την φόρμα και την ομορφιά της (ακόμη και μετά από τρεις γέννες), καταναλώνοντας ασπράδια αυγών, αμύγδαλα, γιαπωνέζικα φασόλια edamame, smoothies από μούρα, τσάι μασάλα, πρωτεΐνη σε σκόνη και γάλα αμυγδάλου. Τι αποφεύγει; Κάθε μορφή απλού υδατάνθρακα -βλέπε ζάχαρη, γλυκά, κέικ και επεξεργασμένες τροφές, δημητριακά ή ζυμαρικά-, δηλαδή τροφές που εκτροχιάζουν την ανάπτυξη λίπους στην κοιλιά.

Η Heidi Klum κοιμάται κάθε βράδυ τουλάχιστον οκτώ ώρες: Κάθε γιατρός θα σας πει ότι οκτώ ώρες ύπνου είναι απαραίτητος χρόνος για να ζήσετε μια καλύτερη ζωή. Όπως δήλωσε στο περιοδικό People το top model, μόλις βάλει τα τέσσερα παιδιά της στο κρεβάτι κάθε βράδυ, απολαμβάνει τον πιο νηφάλιο ύπνο, επί 8 έως και 10 ώρες.

Ο Ryan Reynolds δεν παραλείπει ποτέ την προθέρμανσή του: Πριν ξεκινήσει να δουλεύει τους μυς του με μηχανήματα, μπάρες και ιμάντες TRX, o «Deadpool», υποβάλλεται σε μια αυστηρή ρουτίνα προθέρμανσης -με διατάσεις, καλλισθενικές ασκήσεις και ειδικές πιέσεις των μυών σε foam roller. Ο Reynolds εξομολογήθηκε στο Men's Health: «Όταν ήμουν νεότερος έμπαινα στο γυμναστήριο και ξεκινούσα τα βάρη χωρίς προθέρμανση. Αλλά η συστηματική ρουτίνα προθέρμανσης πριν την προπόνηση βοηθά πολύ περισσότερο την ευλυγισία των μυών και των αρθρώσεών μου όσο μεγαλώνω».

H Gigi Hadid απολαμβάνει μια μέρα ελεύθερης διατροφής: Το κορυφαίο μοντέλο, που μόνο στις εκδόσεις της Vogue παγκοσμίως έχει βγει εξώφυλλο πάνω από 35 φορές, είναι φανατική της υγιεινής διατροφής και της συστηματικής άσκησης. Εκτός από μια μέρα τη βδομάδα, όπου η Hadid (όπως ομολόγησε στο PopSugar) επιτρέπει στον εαυτό της να απολαύσει ένα cheeseburger και τηγανητές πατάτες.

Η Kendall Jenner ξεκινά τη μέρα της με ένα πλήρες πρωινό: Το γνωστό αγγελάκι της Victoria’s Secret αποκάλυψε στο blog της ότι ένα «βασιλικό» breakfast με αυγά, αβοκάντο και πλιγούρι βρώμης είναι ικανό να της δίνει συνεχή και υγιή ενέργεια όλη την υπόλοιπη μέρα, βοηθώντας την να μην πέφτει σε παχυντικές διατροφικές παγίδες.

Η Goldie Hawn κινείται κάθε μέρα: Η 74χρονη σήμερα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός, διατηρεί το σώμα και την ενέργειά της σε νεανικά επίπεδα, χάρη σε μια ώρα φυσικής σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Η Hawn είπε στο People: «Μεγάλωσα ως λάτρης του χορού, οπότε δεν μπορώ να σταματήσω να κινούμαι. Ακόμη και σήμερα εξακολουθώ να χορεύω, να πεζοπορώ, να κάνω μεγάλες βόλτες με το ποδήλατο -οτιδήποτε μπορεί να κάνει το αίμα μου να κυκλοφορεί και την καρδιά μου να χτυπά σε εφηβικούς ρυθμούς».

Ο Chris Evans σπρώχνει τους μυς του στα όρια: Έξι ημέρες την εβδομάδα, ο 38χρονος ηθοποιός -που θα μείνει στην Ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου ως Captain America- επισκέπτεται το αγαπημένο του γυμναστήριο αφιερώνοντας κάθε μέρα στην εκγύμναση μιας ξεχωριστής μυϊκής ομάδας. «Είτε πρόκειται για στήθος και πλάτη, είτε δικεφάλους, τρικεφάλους, τετρακεφάλους, ώμους, είτε κοιλιά και γλουτούς, θα προπονηθώ τουλάχιστον επί δυο ώρες κάθε φορά», έχει πει στο Bodybuilding.com (τον μεγαλύτερο ιστότοπο για τη σωματική διάπλαση παγκοσμίως).

THE BEAUTY TEAM