Ο κόσμος ανυπομονεί να επιστρέψει στις συναυλίες μετά την πανδημία του κορωνοϊού

sunaulia-festibal-koino-skini-kosmos-live-concert-audience Goran Djukanovic
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Νέα πανευρωπαϊκή έρευνα δείχνει πως το 82% των μουσικόφιλων είναι έτοιμο να παρευρεθεί σε συναυλία ή φεστιβάλ μετά την άρση του lockdown.

Καθώς αίρονται σταδιακά τα μέτρα καραντίνας σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και η ζωή αρχίζει να επιστρέφει σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, η βιομηχανία του θεάματος έχει κάνει μια επανεκκίνηση. Παρά τον σχετικό δισταγμό που έχει εκφραστεί, οι θερινοί κινηματογράφοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους θεατές από την Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Στην περίπτωση όμως της ζωντανής μουσικής, θα χρειαστεί λίγη υπομονή γιατί οι συναυλίες θα αργήσουν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα ζωντανά θεάματα – δρώμενα θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου, μόνο σε ανοικτούς χώρους, με όριο πληρότητας 40% και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Shutterstock

Παρά την αναμονή, μια νέα έρευνα του Festicket στην οποία συμμετείχαν 110.000 μουσικόφιλοι από όλη την Ευρώπη και την Μεγάλη Βρετανία, δείχνει πως ο κόσμος στην συντριπτική πλειοψηφία του ανυπομονεί να επιστρέψει στις συναυλίες.

Πιο συγκεκριμένα το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε πως νιώθει άνετα με το να παρευρεθεί σε ένα φεστιβάλ, σε ένα με έξι μήνες μετά την άρση του lockdown, ενώ το 31% σχολίασε πως προτίθεται να πάει σε συναυλία «αμέσως» μετά το τέλος της καραντίνας. Μόλις το 11% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα νιώσει άνετα σε μια συναυλία αφού δημιουργηθεί ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Shutterstock

Η έρευνα έδειξε επίσης πως η πλειονότητα των μουσικόφιλων (83%) πλέον προτιμά τα μονοήμερα φεστιβάλ μουσικής, όμως το 68% νιώθει άνετα με την ιδέα ενός πολυήμερου φεστιβάλ μουσικής.

Η αισιοδοξία των μουσικόφιλων σχετικά με την ζωντανή μουσική αποτυπώνεται από το γεγονός ότι το 75% είναι έτοιμο να κλείσει εισιτήρια για συναυλίες και φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, όμως το 82% ξεκαθάρισε πως θα λάβει σοβαρά υπόψη την πολιτική επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής.