Escobar εναντίον Apple λόγω χάκινγκ σε iPhone

apple-iphone-smartphone-kinito-trapezi Anastasija Jarmolowicz
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο αδερφός του Pablo Escobar κατέθεση μήνυση ζητώντας 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω απόπειρας κατά της ζωής του.

Ο Roberto Escobar, αδερφός του θρυλικού βαρόνου των ναρκωτικών Pablo Escobar, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της Apple, αξιώνοντας 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο «El Osito», όπως είναι γνωστός, κινήθηκε νομικά εναντίον του αμερικάνικου τεχνολογικού κολοσσού λόγω φερόμενης υποκλοπής στο iPhone Χ.

Σύμφωνα με άρθρο του TMZ, το 2018 ο Escobar αγόρασε ένα iPhone X το 2018 επειδή ανησυχούσε για την ασφάλεια του επειδή είχαν γίνει πολλές απόπειρες κατά της ζωής του. Το άρθρο αναφέρει πως ο Escobar απέκτησε την συγκεκριμένη συσκευή επειδή υπάλληλος της Apple ισχυρίστηκε πως προσφέρει τον μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας στην αγορά.

Shutterstock / Michael Jay

Περίπου ένα χρόνο αργότερα ο Escobar έλαβε μια απειλητική επιστολή από έναν άγνωστο ονόματι «Diego», ο οποίο φέρεται να βρήκε την διεύθυνση του μετά από χάκινγκ στην εφαρμογή FaceTime στο iPhone X. Λόγω της επιστολής, ο Escobar αναγκάστηκε να μετακομίσει και να επενδύσει ακόμα περισσότερα χρήματα στην προσωπική ασφάλεια του, οπότε και κατέθεσε μήνυση κατά της Apple για την «συναισθηματική δυσφορία» που του προκάλεσε το χάκινγκ.

Εφόσον δικαιωθεί στα δικαστήρια, ο Escobar ανακοίνωσε πως θα μοιραστεί τα χρήματα με άλλους ιδιοκτήτες iPhone και ότι σκοπεύει να δωρίσει ολόκληρο το ποσό. Ο Escobar όμως έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την Apple.

Escobar Inc

Μέσω της Escobar Inc που ίδρυσε ο Pablo Escobar για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκτός Κολομβίας, ο Roberto Escobar πουλά μια σειρά iPhone Pro με επένδυση χρυσού 24 καρατίων στην τιμή των 499 δολαρίων – η αντίστοιχη χρυσή έκδοση της Apple κοστολογείται στα 1.149 δολάρια. Επίσης έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα ripapple.com, όπου σύντομα θα παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν «πώς ο κόσμος έπεσε θύμα απάτης της Apple αγοράζοντας αηδίες σε εξωφρενικές τιμές».