Οι πρωταγωνιστές του Crown θέλουν να σώσουν το ιστορικό θέατρο Old Vic

the-crown
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2020

Θα ανεβάσουν το έργο του Ντάνκαν Μακμίλαν, «Πνεύμονες» τηρώντας την απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους σε άδειο θέατρο.

Οι Ματ Σμιθ και Κλερ Φόι, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις δύο πρώτες σεζόν της σειράς The Crown του Netflix ως βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και πρίγκιπας Φίλιππος, θα είναι οι πρωταγωνιστές –βασικά, οι μοναδικοί ηθοποιοί επί σκηνής- μιας κοινωνικά αποστασιοποιημένης εκδοχής του θεατρικού έργου Lungs (Πνεύμονες) του Ντάνκαν Μακμίλαν με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για το ιστορικό θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Οι ηθοποιοί θα επιστρέψουν στο Old Vic σε λιγότερο από ένα χρόνο και θα επαναλάβουν τους ρόλους τους στο έργο του ΜακΜίλαν για παραστάσεις που θα προβάλλονται live από το διαδίκτυο τον επόμενο μήνα. Θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου που θα είναι κενό και οι θεατές θα παρακολουθούν την παράσταση από το σπίτι καταβάλλοντας αντίτιμο εισιτηρίου ως δωρεά για τη στήριξη του θεατρικού χώρου, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει μετά την κρίση της πανδημίας.

«Εάν θέλουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση απαιτείται επειγόντως σημαντική υποστήριξη που να προσφέρει συναρπαστική ψυχαγωγία και κοινωνικό όφελος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του θεάτρου.

Με την παράσταση Lungs θα ξεκινήσει η σειρά Old Vic: In Camera του διάσημου θεάτρου, η οποία θα περιλαμβάνει γνωστούς ηθοποιούς σε πρόβες και αναγνώσεις θεατρικών έργων που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για «ένα συναρπαστικό δημιουργικό πείραμα και επίσης ζωτικής σημασίας για την αναθέρμανση του box office τώρα που όλα τα συνήθη κανάλια εσόδων μας έχουν εξαλειφθεί εντελώς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το θεατρικό έργο Lungs ακολουθεί ένα ζευγάρι, τους M και W, που σκέφτεται τις ηθικές συνέπειες του να έχουν παιδιά στην εποχή του πολιτικού χάους και της επικείμενης καταστροφής από την κλιματική αλλαγή.