Δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε το γιαούρτι

giaourti
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά, το γιαούρτι είναι μια οικονομική επιλογή για σνακ που μπορείτε να κάνετε και να το συνδυάσετε με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι να το απολαύσετε, όπως οι παρακάτω.

Φτιάξτε σάλτσα ζυμαρικών
Το γιαούρτι μπορεί να διατηρήσει την κρεμώδη υφή στη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας και αποτελεί μια καλή προσθήκη. Δοκιμάστε το με βασιλικό, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι τα οποία μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ για πιο απαλό αποτέλεσμα. Φροντίστε να προσθέσετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας όταν θα έχει θερμοκρασία δωματίου για να μην αφήσει παγωμένη αίσθηση και προσθέστε έξτρα ψιλοκομμένη ντομάτα για βιταμίνη Α, C και κάλιο, αλλά και κουκουνάρι για βιταμίνες Ε, Κ και μαγνήσιο.

Κάντε εναλλακτικά Mac’n’cheese
Το κλασικό comfort πιάτο της αμερικάνικης κουλτούρας που πολύ συχνά βρίσκουμε και στις δικές μας επιλογές, μπορεί να γίνει πιο ελαφρύ και με λιγότερες θερμίδες, χάρη στο γιαούρτι. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντί για τη μισή κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να χαρίσετε πρωτεΐνη και κρεμώδη υφή χωρίς την ανάγκη για έξτρα βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιήστε, επίσης, αντί για βούτυρο, ελαιόλαδο και προτιμήστε τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά, όπως παρμεζάνα.

Μαρινάρετε το κοτόπουλο
Ίσως δεν το γνωρίζατε, αλλά το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για μαρινάδα, ειδικά για το κοτόπουλο. Προσθέστε σε 1 φλιτζάνι γιαούρτι 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε και μαρινάρετε το κοτόπουλό σας σε αυτό το μείγμα για 30 λεπτά προτού ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο και δείτε πόσο γευστικό αποτέλεσμα θα έχετε.

Βάλτε το στη σαλάτα
Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι στη σαλάτα σας, ενσωματώνοντάς το σε ένα υπέροχο, υγιεινό, δροσερό και νόστιμο ντρέσινγκ. Βάλτε στο μούλτι 1-1,5 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κ.σ. μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο άνηθο και χτυπήστε τα όλα μαζί. Δοκιμάστε για να διορθώσετε το αλάτι, το πιπέρι και την οξύτητα και περιχύστε σε πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών.