Ariana Grande, Jamie Foxx, Halsey, John Cussack διαδηλώνουν για τον George Floyd

black-lives-matter Johnny Silvercloud
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο κόσμος του θεάματος στους δρόμους με κεντρικό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης.

Ο αποτρόπαιος θάνατος του George Floyd στην Μινεάπολη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ και βίαιες συγκρούσεις, με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους της χώρας για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία και τον συστημικό ρατσισμό.

Ανάμεσα στους πολλύς αστέρες θεάματος που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ήταν και η Halsey, η οποία  χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα σε διαδήλωση στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με καταγγελίες της ίδιας μέσω Twitter και Instagram, οι αστυνομικές αρχές επιτέθηκαν απρόκλητα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Στο Λος Άντζελες διαδήλωσε επίσης η Paris Jackson με το μήνυμα «ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη».

Μέσω ενός μηνύματος στο Instagram, ο Jamie Foxx ανακοίνωσε πως είχε κανονίσει να συναντηθεί με τον δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο με αίτημα μια «πραγματική αλλαγή», τονίζοντας πως δεν μπορεί να απογοητεύσει όλους τους Αφροαμερικανούς.

Σε ειρηνική διαδήλωση στο Μπέβερλι Χιλς και το Δυτικό Χόλυγουντ συμμετείχε η Ariana Grande με τον σύντροφο της Dalton Gomez, ενώ μέσω ανάρτησης στο Instagram κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας να καλύψουν τις δραματικές εξελίξεις.

«Ήταν καλό που είμαι όλοι μαζί αλληλέγγυοι σήμερα, εδώ στο Λος Άντζελες. Μας βλέπουν, μας ακούν και μας νιώθουν» έγραψε ο Miguel στο Instagram, παραθέτοντας ένα βίντεο από την διαδήλωση. Αντίστοιχα και ο Machine Gun Kelly τόνισε πως «σύντομα θα έρθει η δικαιοσύνη», ανεβάζοντας φωτογραφίες από το Λος Άντζελες.

«Πόσες φορές πρέπει να το πω! Βγάζω τα γάντια επειδή ο ρατσισμός είναι η βασική απειλή που είναι μεταδοτική» έγραψε στο Instagram ο Nick Cannon, ο οποίος ταξίδεψε στην Μινεάπολη για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις. Η Kehlani συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες το σαββατοκύριακο και τόνιζε πως χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, ενώ μοιράστηκε μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών.

«Το σημαντικό είναι ο θυμός και ο πόνος εκεί έξω και πόσο ευαίσθητο είναι. Δεν έχω σημασία, ήμουν απλώς μάρτυρας του τι συνέβη στο Σικάγο – δεν είδα τον Τύπο εκεί καθόλου» έγραψε ο John Cusack, μοιράζοντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στο Σικάγο.

Πολλά μηνύματα κατά της αστυνομικής βίας και τους συστημικού ρατσισμού έστειλαν και πολλά άλλοι αστέρες του θεάματος, όμως η Emily Ratajkowski, ο Cole Sprouse, η Tessa Thompson, ο Timothée Chalamet και η Ellen Page.