Ο Ryan Gosling είναι ο νέος «Λυκάνθρωπος»

ryan-gosling Andrea Raffin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Universal βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Cory Finley για την σκηνοθεσία της νέας ταινίας τρόμου με το κλασικό τέρας της μεγάλης οθόνης.

Αφήνοντας πίσω τα φιλόδοξα σχέδια για ένα ενιαίο κινηματογραφικό franchise αντίστοιχο της Marvel, η Universal αποφάσισε να κάνει μια επανεκκίνηση και μετά τον «Αόρατο Άνθρωπο» της Leigh Whannell με την Elisabeth Moss σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία για άλλο ένα μυθικό τέρας της μεγάλης οθόνης, τον Λυκάνθρωπο.

Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του Variety, ο Ryan Gosling έχει δείξει θερμό ενδιαφέρον και παρουσίασε τις ιδέες του για τον μεταφυσικό χαρακτήρα στο χολιγουντιανό στούντιο. Το σενάριο που ετοίμασαν στην συνέχεια οι Lauren Schuker Blum και Rebecca Angelo φέρεται να θυμίζει το «Νυχτερινός ανταποκριτής» του Dan Gilroy με την δράση διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή.

Ο Lon Chaney Jr. ενσάρκωσε τον Λυκάνθρωπο στις κλασικές ταινίες της Universal.

Το άρθρο αναφέρει πως επί του παρόντος η Universal δεν έχει έρθει σε συμφωνία με σκηνοθέτη, αλλά ένα από τα φαβορί είναι ο Cory Finley που γύρισε το «Thoroughbreds» με τους Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy και Anton Yelchin το 2017 και το «Bad Education» με τους Hugh Jackman και Ray Romano το 2019.

Πέραν της αναζήτησης σκηνοθέτη, παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσει να συμμετάσχει ο Gosling στον νέο «Λυκάνθρωπο». Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο προγραμματισμός πολλών στούντιο έχει αλλάξει, ενώ ο ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά του επόμενου βιβλίου του Andy Weir, συγγραφέα του «Η διάσωση», που θα σκηνοθετήσουν οι Phil Lord και Chris Miller.

Ορισμένα από τα crossovers του «Λυκανθρώπου», όπως το «Οι Abbott και Costello συναντούν τα τέρατα» του  Charles Barton το 1948, ήταν κωμωδίες.

O Λυκάνθρωπος της Universal έκανε την πρώτη εμφάνιση του στην μεγάλη οθόνη στην ομώνυμη ταινία τρόμου που κυκλοφόρησε το 1941 σε σκηνοθεσία του George Waggner και με τον Lon Chaney Jr. στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θεωρείται ως μια από τις πιο κλασικές της εποχής, ενώ στην συνέχεια ο χαρακτήρας εμφανίστηκε σε πολλές crossover ταινίες με άλλους αγαπητούς ήρωες του κινηματογράφου, όπως τον κόμη Δράκουλα, το Τέρας του Φρανκενστάιν, αλλά και τo κωμικό δίδυμο Abbott και Costello.

Ο Benicio Del Toro ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ριμέικ του Joe Johnson.

Πολλά χρόνια αργότερα, το 2010, ο Joe Johnston γύρισε ένα ριμέικ με τους Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt και Hugo Weaving που παρά την εμπορική αποτυχία στα box office απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ.