Στο πλευρό του Donald Trump ο Krist Novoselic

krist-novoselic-donald-trump
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

«Ξέρω ότι πολλοί δεν τον αντέχετε, όμως ο Trump πέτυχε διάνα με την ομιλία του» δήλωσε ο μουσικός και άναψε φωτιές στα social media.

Ο πρώην μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic, αναγκάστηκε να σβήσει τον λογαριασμό του στο Twitter και να κάνει απόκρυψη στο Facebook μετά από πρόσφατες δηλώσεις στήριξης στον Donald Trump.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικάνος πρόεδρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και συστημικό ρατσισμό στην χώρα με αφορμή το θάνατο του George Floyd και απείλησε να κινητοποιήσει «όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς πόρους» για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και λεηλασίες.

Shutterstock

«Ξέρω ότι πολλοί δεν τον αντέχετε, όμως ο Trump πέτυχε διάνα με αυτή την ομιλία του» δήλωσε ο Novoselic στο Facebook. Στην συνέχεια ο μουσικός ισχυρίστηκε πως κάνοντας μια βόλτα με το αυτοκίνητο του δεν είδε πουθενά βίαιες συγκρούσεις και εκτίμησε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας «παίζοντας συνεχώς εικόνες κοινωνικής κατάρρευσης».

Στο μήνυμα του ο Novoselic αναγνώρισε πως ο Trump δεν θα έπρεπε να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις (θεωρώντας πως δεν δικαιολογείται νομικά μια τέτοια κίνηση), όμως εκθείασε τον Αμερικάνο πρόεδρο για τον «ισχυρό και άμεσο» τόνο του μηνύματος του. Ο πρώην μπασίστας των Nirvana δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, κάνοντας λόγο για μια «αριστερή εξέγερση».

Shutterstock / Matt Baron

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση του Novoselic απογοήτευσε μεγάλη μερίδα των θαυμαστών του. Αρχικά ο μουσικός έδειξε μια διάθεση για συζήτηση, όμως γρήγορα αποφάσισε να σβήσει τον λογαριασμό του στο Twitter και να θέσει ως private το Facebook του.