Δείτε το «In Rainbows – From the Basement» των Radiohead στο YouTube

radiohead Steve Double
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το set που έπαιξε το βρετανικό indie συγκρότημα το 2008 περιλαμβάνει πολλές γνωστές επιτυχίες, αλλά και σπάνια τραγούδια.

Πιστοί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα καραντίνας, οι Radiohead ανακοίνωσαν πως θα μοιραστούν μέσω του επίσημου καναλιού τους στο YouTube το «In Rainbows – From the Basement» που είχε βιντεοσκοπηθεί στο Hospital Club του Λονδίνου το 2008. Η πρεμιέρα της συναυλιακής ταινίας θα γίνει τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης προς Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Παρακολουθείστε το «In Rainbows – From the Basement» των Radiohead

Το «In Rainbows – From the Basement» αρχικά είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο iTunes και ως bonus feature στην deluxe έκδοση του «In Rainbows» στην Ιαπωνία. Πέραν σποραδικών προβολών σε μουσικά κανάλια, η συναυλιακή ταινία είναι σχετικά σπάνια και βρίσκει το βρετανικό συγκρότημα μακριά από τις αρένες, σε έναν πιο μικρό και ζεστό χώρο.

YouTube

Η βιντεοσκόπηση έγινε μέσα με μια μέρα από τον David Barnard και ήχο από τον Nigel Godrich για την τηλεοπτική εκπομπή και podcast «From the Basement» στο βρετανικό VH1. Η ερμηνεία των Radiohead παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της εκπομπής που παρουσιάζει ο Godrich.

Το set των Radiohead περιλαμβάνει πολλά τραγούδια από το εξαιρετικό «In Rainbows», τα «Myxomatosis», «The Gloaming» και «Where I End You Begin» από το «Hail to the Thief», το «Optimistic» από το «Kid A», αλλά και πιο σπάνια κομμάτια όπως το «Go Slowly» και «Bangers & Mash».