Συμβουλές υψηλής κοσμετολογίας από την Drew Barrymore

drewbarrymore
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Υπάρχει λόγος που πρέπει να ακολουθήσετε τις υποδείξεις αντιγήρανσης και περιποίησης της επιδερμίδας, που δίνει η αγαπημένη ηθοποιός.

Ακόμα και μετά από δεκαετίες κάτω από τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ (κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον πρώτο ρόλο της στον «E.T.» σε ηλικία μόλις επτά ετών), η Drew Barrymore καταφέρνει να διατηρήσει ακμαία τη νεανική της εμφάνιση. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο περίεργο εντέλει, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο ζωηρά έχει αποδείξει την αγάπη της για τα προϊόντα ομορφιάς όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που την οδήγησε να δημιουργήσει μια εντελώς δική της σειρά καλλυντικών -την Flower Beauty-, ενώ δεν παύει να ανεβάζει στο hashtag της #beautyjunkieweek στο Instagram, άπειρες συμβουλές και ιδέες για ρουτίνες ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός λέει στο Insider:

«Δεν ξοδεύω χρήματα για τσάντες ή παπούτσια. Επενδύω μόνο σε προϊόντα για την επιδερμίδα μου, επειδή δεν θα ήθελα ποτέ να στραφώ σε πλαστικές επεμβάσεις. Και αυτό ακριβώς είναι που θέλω να προβάλλω στον κόσμο».

Παρακάτω, μερικοί από τους βασικούς κανόνες ομορφιάς που ακολουθεί η Barrymore για την υγεία, τη λάμψη και την διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας της.

Το μόνο αντηλιακό που φορά, για να μην γεμίζει σπυράκια: «Η εφαρμογή αντηλιακού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό», γράφει η Barrymore στη σελίδα της, και συμπληρώνει: «Αρκεί να επιλέξετε εκείνο που δεν επιδεινώνει την ακμή σας. Ορισμένα αντηλιακά περιέχουν έλαια που κάνουν το δέρμα με τάση ακμής πιο λιπαρό και δημιουργούν εξάρσεις -όπως το δικό μου-, ωστόσο η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική για να παραλειφθεί». Οι αγαπημένες της φόρμουλες είναι όσες έχουν λεπτόρρευστη μη λιπαρή υφή, με SPF 40 και εμπλουτισμένες με σαλικυλικό οξύ -το οποίο προστατεύει από τους ερεθισμούς, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και χαρίζει την απαραίτητη ενυδάτωση.

Δίνει μεγάλη προσοχή στο δέρμα του στήθους και του λαιμού της: «Το να περνάτε πολύ χρόνο εστιάζοντας στην περιποίηση του προσώπου, μπορεί συχνά να σας κάνει να προσπεράσετε την φροντίδα του δέρματος από το πηγούνι και κάτω. Η ρουτίνα ενυδάτωσης, σύσφιξης και αντιγήρανσης πρέπει να περιλαμβάνει τόσο το λαιμό όσο και το στήθος, μιας και όσο περνούν τα χρόνια, αυτές οι δυο περιοχές μαρτυρούν την ηλικία», λέει η Barrymore.

Λατρεύει τις θεραπείες με laser: Όπως γράφει συχνά πυκνά στο λογαριασμό της, αλλά και όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο βρετανικό Glamour, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο θα ζητήσει επιστημονική βοήθεια από τον δερματολόγο της, εφαρμόζοντας μια μη επεμβατική θεραπεία δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους. «Είναι η ιδανική θεραπεία για να αναζωογονήσω το πρόσωπό μου, αφήνοντάς το πιο απαλό και καθαρό από ποτέ. Και είναι αληθινά ήπια και απολαυστική», λέει η ηθοποιός.

Για τους μαύρους κύκλους, αντί για concealer χρησιμοποιεί μια «έξυπνη» κρέμα ματιών:

Πρόσφατα η Barrymore, αφιέρωσε ένα μεγάλο live video στο #beautyjunkieweek, εξηγώντας τον τρόπο που μια κρέμα ματιών λάμψης με χρώμα λειτουργεί καλύτερα από ένα βαρύ concealer για να κρύψει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. «Ένα τέτοιο balm, απ’ τη μια φωτίζει και μειώνει το κουρασμένο βλέμμα, ενώ απ’ την άλλη επιτρέπει στην ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια να ενυδατώνεται χωρίς να φυλακίζεται κάτω από ένα βαρύ στρώμα concealer, που το κάνει να δείχνει πιο βαρύ μετά από μερικές ώρες», εξήγησε.

Η πιο σοφή συμβουλή: Σε συνέντευξή της στο περιοδικό New Beauty, η ηθοποιός είπε: «Οι δυο κόρες μου με εμπνέουν διαρκώς, και είμαι αποφασισμένη περισσότερο από ποτέ να τις δείξω ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία. Αν είμαστε τυχεροί, μακάρι όλοι να γεράσουμε. Αρκεί να βιώσουμε όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι μέσα από μια εικόνα που θα δείχνει ποιοι πραγματικά είμαστε και όχι πώς θα δείχνουμε».

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM