Είναι το 2020 ο «έκτος κύκλος» του «Black Mirror»;

black-mirror
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με μια ευρηματική αφίσα στους δρόμους της Μαδρίτης η νέα σεζόν ήδη προβάλλεται «τώρα ζωντανά, παντού».

Οι δραματικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο 2020 – από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή μέχρι την πανδημία του νέου κορωνοϊού – θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σενάριο κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας ή τηλεοπτικής σειράς τρόμου. Αυτό φαίνεται πως είχε κατά νου μια διαφημιστική εταιρεία στην Ισπανία και δημιούργησε μια αφίσα για δείξει πως η ζωή εσχάτως μιμείται την τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα η  ισπανική διαφημιστική εταιρεία Brother σχεδίασε μια αρκετά πειστική αφίσα για έναν νέο φανταστικό έκτο κύκλο του «Black Mirror» που έκανε την εμφάνιση της στους δρόμους της Μαδρίτης. Σύμφωνα με την ψεύτικη αφίσα, η έκτη σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς του Charlie Brooker προβάλλεται «τώρα ζωντανά, παντού».

Ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς πρόσφατα δήλωσε στο Radio Times πως δεν έχει άμεσα σχέδια για έναν νέο κύκλο του «Black Mirror», εκτιμώντας πως δεν υπάρχει το ενδιαφέρον «για ιστορίες με κοινωνίες που καταρρέουν». Στην ίδια συνέντευξη ο Brooker αποκάλυψε επίσης πως αυτό το διάστημα είναι απασχολημένος με ορισμένα κωμικά project, γράφοντας «σενάρια που έχουν στόχο να με κάνουν να γελάσω».

Πρόσφατα προβλήθηκε μέσω του BBC ένα one-off special της σατυρικής εκπομπής «Weekly Wipe», το «Antiviral Wipe», όπου ο Brooker σχολίασε με τον καυστικό τρόπο του τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και την ζωή στην καραντίνα.