Το κόλπο που θα χαρίσει έξτρα διατροφική αξία τις σαλάτες σας

salata-laxanika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ξέρετε ότι το να προσθέτετε βαριά ντρέσινγκ με μαγιονέζες, χαρίζουν μεν γεύση, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπουν τη σαλάτα σας σε θερμιδική βόμβα γεμάτη λιπαρά. Τι άλλο, όμως, πρέπει να προσέξετε για να παραμείνει υγιεινή επιλογή;

Χάριν ευκολίας, πολλοί συνηθίζουν να κόβουν τα λαχανικά από νωρίς, ούτως ώστε να τα έχουν εύκαιρα τις ημέρες της εβδομάδας που θέλουν να φτιάξουν μια γρήγορη σαλάτα. Στην πραγματικότητα, όμως, καλό είναι να μην κόβουμε τα λαχανικά μας από νωρίς. 

Τα λαχανικά αρχίζουν να χάνουν την ποιότητά τους μόλις κοπούν, τα φύλλα τους αρχίζουν να χαλάνε και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους αρχίζουν να οξειδώνονται, με αποτέλεσμα η διατροφική αξία της σαλάτας μας -και η ποιότητά της- να πέφτει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η σαλάτα δεν παραμένει ανώτερη επιλογή σε σχέση π.χ. με ένα σάντουιτς με τυρί και αλλαντικά, απλώς ότι μπορείτε να την απλαύσετε ακόμη πιο υγιεινή και θρεπτική.

Με την ίδια λογική, αποφύγετε να αγοράζετε έτοιμα, κομμένα λαχανικά και φροντίστε να τα κόβετε πάντα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα που πρόκειται να τα καταναλώσετε, έτσι ώστε να διατηρούν και τη φρεσκάδα τους και τη θρεπτική τους αξία.