Ο Elvis Costello μας συστήνει τον «ήχο του Ελσίνκι» στο νέο single «No Flag»

elvis-costello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις για το νέο τραγούδι το «επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας» θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Μετά από περίπου δύο χρόνια απουσίας, ο Elvis Costello επιστρέφει με το νέο single «No Flag», το οποίο ηχογραφήθηκε πριν από λίγους μήνες στο Suomenlinnan Studio του Ελσίνκι. Σχετικά με την συγκεκριμένη επιλογή, ο 65χρονος μουσικός εξήγησε πως ήθελε να πάει κάπου όπου δεν ήταν γνωστός και σχολίασε πως το νέο τραγούδι έχει «τον ήχο του Ελσίνκι».

Ακούστε το «No Flag» του Elvis Costello

Σύμφωνα με τα credits του νέο τραγουδιού, ο Costello έπαιξε όλα τα μουσικά όργανα – ντραμς, κιθάρα, μπάσο και όργανο χάμοντ. Η ηχογράφηση έγινε από τους Eetu Seppälä και Tim Mikkkola στο φιλανδικό στούντιο, ενώ η μίξη του «No Flag» έγινε από τον Sebastian Krys στο Λος Άντζελες.

Στην επίσημη ανακοίνωση για το «No Flag», ο Costello δήλωσε πως «το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας» θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για άλλο ένα single ή κάποιο full-length άλμπουμ.

Ο τελευταίος δίσκους του Costello με τους Imposters ήταν το «Look Now» του 2018 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα «Someone Else’s Heart», «Unwanted Number» και «Under Lime». Την περασμένη χρονιά συμμετείχε σε μια συλλογή αφιερωμένη στον Mose Allison με μια διασκευή του «Monsters of the Id».