Η Billie Eilish γονατίζει για τον George Floyd

billie-eilish Cubankite
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια συμμετείχε ενεργά στις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες για το Black Lives Matter.

Η Billie Eilish, όπως πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του θεάματος, χρησιμοποίησε την επιρροή της στα social media για να στηρίξει τις διαδηλώσεις του Black Lives Matter στην Αμερική. Η βραβευμένη με πέντε Grammy τραγουδίστρια όμως δεν αρκέστηκε εκεί και κατέβηκε στους δρόμους για να εκφράσει την αντίθεση της στον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram Story, η Eilish μοιράστηκε ένα βίντεο από διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λος Άντζελες μετά την δολοφονία του George Floyd. Στο βίντεο η 18χρονη σταρ γονατίζει με πολλούς άλλους διαδηλωτές.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική έκδοση του GQ, η Eilish κατήγγειλε τα δύο μέτρα και σταθμά και τις «περίεργες» ταμπέλες στην μουσική βιομηχανία που θέλουν τις λευκές γυναίκες να ερμηνεύουν pop και τις μαύρες rap και R&B.

«Ο κόσμος θέλει να σε βάλει σε ένα κουτί – το βλέπω όλη μου την καριέρα. Μόνο και μόνο επειδή είμαι μια λευκή έφηβη είμαι pop. Που είμαι pop; Πιο κομμάτι της μουσικής μου ακούγεται σαν να είναι pop;» αναρωτήθηκε η Eilish, τονίζοντας πως ανέκαθεν έβρισκε προβληματικές τις κατηγοριοποιήσεις των καλλιτεχνών.