Η Lady Gaga καλεί την νεολαία να «ξεριζώσει» τα συστήματα ρατσισμού στην Αμερική

lady-gaga Andrea Raffin
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

«Είστε οι σπόροι που θα μεγαλώσουν σε ένα νέο και διαφορετικό δάσος που είναι πολύ πιο όμορφο» υπογράμμισε η Αμερικανίδα pop star.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Αμερική μετά την δολοφονία του George Floyd έχουν κινητοποιήσει τον χώρο του θεάματος, με πολλούς αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου να τονίζουν την ανάγκη για αλλαγή και στήριξη στο κίνημα Black Lives Matter. Σε ένα βίντεο μήνυμα της για του αποφοίτους του 2020, η Lady Gaga εξέφρασε την στήριξη της στους διαδηλωτές και κάλεσε την νεολαία να ανατρέψει τα συστήματα ρατσισμού στην χώρα.

Όπως εξηγεί στο βίντεο της, το οποίο αποτελεί μέρος της σειράς «Dear Class of 2020» του YouTube, αρχικά η Lady Gaga αναφερόταν στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, όμως ο θάνατος του Floyd και οι διαδηλώσεις κατά του συστημικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που ακολούθησαν την έκαναν να αναθεωρήσει.

«Παρακολουθείτε μια κρίσιμη στιγμή στην εξέλιξη αυτής της χώρας. Παρακολουθείτε την κοινωνία να αλλάζει με έναν πολύ σημαντικό τρόπο. Αυτή η αλλαγή θα είναι αργή και θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά η αλλαγή θα συμβεί και θα είναι προς το καλύτερο» τονίζει η Lady Gaga στο βίντεο, συμπληρώνοντας πως απαιτείται «χρόνος, αρκετή προσπάθεια και θεϊκή χάρη».

«Καλούμαστε να αμφισβητήσουμε αυτό το σύστημα. Πιστεύω μέσα στην καρδιά μου πως ο κόσμος που θα πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή ακούει τον λόγο μου τώρα. Είστε οι σπόροι που θα μεγαλώσουν σε ένα νέο και διαφορετικό δάσος που είναι πολύ πιο όμορφο. Ο κόσμος μπορεί να κάνει δύσκολα πράγματα. Εσείς μπορείτε να κάνετε δύσκολα πράγματα. Μπορείτε να ξεριζώσετε και να αναφυτέψετε το δάσος με το δικό σας όραμα» κατέληξε το μήνυμα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.