Kit Harington: «Ο Jon Snow δεν θα ήταν καλός βασιλιάς»

kit-harington Lev Radin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο πρωταγωνιστής του «Game of Thrones» αποκάλυψε τις σκέψεις του για το πολυσυζητημένο φινάλε της επικής σειράς του HBO.

Ο George R.R. Martin μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα το τελευταίο κεφάλαιο στο «Game of Thrones», όμως η τηλεοπτική μεταφορά του HBO ολοκληρώθηκε την περασμένη χρονιά αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους οπαδούς του. Μια ηχηρή μειοψηφία μάλιστα κάλεσε τους παραγωγούς του HBO να γυρίσουν νέα επεισόδια για να «επανορθώσουν», κάτι το οποίο όμως έχει αποκλειστεί.

Στο πολυσυζητημένο φινάλε του όγδοου κύκλου ο Bran Stark (τον οποίο ενσαρκώνει ο Isaac Hempstead Wright) καταλήγει κάπως απροσδόκητα να γίνει ο νέος βασιλιάς των επτά βασιλείων. Αυτή η εξέλιξη δυσαρέστησε πολλούς οπαδούς της σειράς, οι οποίοι θα προτιμούσαν τον Jon Snow (Kit Harington) και την Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) να κυβερνήσουν μαζί.

Σύμφωνα όμως με μια νέα συνέντευξη που έδωσε ο Harington στο Twitter, ο Snow δεν θα ήταν καλός βασιλιάς και ότι η μοίρα του ήθελε τον χαρακτήρα να βρει την «Ιθάκη» του στον Βορρά του Westeros, παρά στον Σιδερένιο Θρόνο.

«Όταν ο κόσμος μου λέει ότι θα ήθελε [ο Snow] να είναι στον θρόνο ή ότι θα τον ήθελε με την Dany στον θρόνο, διαφωνώ γιατί η θέση του Jon ανέκαθεν ήταν στον βορρά. Δεν θα ήταν ποτέ ευτυχισμένος στον νότο. Είναι σαν τον Ned Stark – όταν ο Ned πάει στον νότο, βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε ο Harington για να συμπληρώσει πως «είναι όπως όταν ο Tormund του λέει πως ανήκει στον Βορρά. Έχει δίκιο, ο [Jon Snow] ανήκει βόρεια του τείχους».

HBO

Σχετικά με το φινάλε το οποίο ομολόγησε ότι δεν έχει δει, ο Βρετανός ηθοποιός εξήγησε πως ο χαρακτήρας του νιώθει ένα τεράστιο βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, κάτι το οποίο συμβολίζεται από τον βαρύ μανδύα που φορά.

«Με το τέλος ήθελα να υπάρξει μια ελαφρότητα για αυτό. Όλα πέφτουν, όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που έχει περάσει πέφτουν καθώς πηγαίνει βόρεια του τείχους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Harington.