Ο David Lynch απελευθέρωσε τα σουρεαλιστικά «κουνέλια» του στο YouTube

rabbits
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το πρώτο επεισόδιο του «Rabbits» με το καστ της «Οδού Μαλχόλαντ» είναι ήδη διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας streaming.

Η καραντίνα λόγω της πανδημίας ενέπνευσε τον David Lynch να σκαλίσει το παρελθόν του και μέσω ενός νέου καναλιού στο YouTube μοιράζεται πολλά από τα πιο εκκεντρικά project του. Μετά την αναβίωση των μετεωρολογικών προβλέψεων του, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης ανέβασε το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Rabbits».

Στην σειρά μικρού μήκους που ξεκίνησε το 2002 εμφανίζονται οι συμπρωταγωνιστές στο «Οδός Μαλχόλαντ» Scott Coffey, Laura Elena Harring και Naomi Watts ως ανθρωπομορφικά κουνέλια που συγκεντρώνονται σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, όπου συζητούν και αστειεύονται.

«Σε μια ανώνυμη πόλη που βυθίζεται από μια συνεχή βροχή… τρία κουνέλια ζουν με ένα φοβερό μυστήριο» αναφέρει χαρακτηριστικά το tagline του «Rabbits». Η μουσική των επεισοδίων φέρει την υπογραφή του τακτικού συνεργάτη του Lynch, του συνθέτη Angelo Badalamenti, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εξολοκλήρου στον κήπο του σπιτιού του σκηνοθέτη στο Χόλυγουντ Χιλς.

Αρχικά τα εννέα επεισόδιο επεισόδια της σειράς είχαν κυκλοφορήσει μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του Lynch, όμως αργότερα αφαιρέθηκαν και μετά από ένα νέο μοντάζ το υλικό αξιοποιήθηκε σε άλλες ταινίες, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του «Inland Empire».