Emma Watson και Eddie Redmayne επικρίνουν την J.K. Rowling

emma-watson-eddie-redmayne
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι δύο ηθοποιοί εξέφρασαν δημόσια την διαφωνία τους με τα επίμαχα σχόλια της συγγραφέως για τα διεμφυλικά άτομα.

Μετά τον Daniel Radcliffe, άλλοι δύο ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες βασισμένες στα βιβλία του Χάρι Πότερ εξέφρασαν την διαφωνία τους με την J.K. Rowling αναφορικά με τα διεμφυλικά άτομα. Η Βρετανίδα συγγραφέας προκάλεσε αντιδράσεις στους θαυμαστές της με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter όπου ισχυρίστηκε ότι οι διεμφυλικές γυναίκες δεν είναι γυναίκες.

Shutterstock / Tinseltown

Στο μήνυμα της η Emma Watson, η οποία ενσάρκωσε την Hermione Granger στην μεγάλη οθόνη, δήλωσε πως «τα διεμφυλικά άτομα είναι αυτοί που είναι και αξίζουν να ζουν τις ζωές τους χωρίς να πρέπει να απολογούνται συνεχώς ή να τους λένε ότι δεν είναι αυτοί που είναι».

«Θέλω οι διεμφυλικοί followers μου να ξέρουν πως εγώ και πολλοί άλλοι στον κόσμο σας βλέπουμε, σας σεβόμαστε και σας αγαπάμε για αυτοί που είστε» τόνισε η 30χρονη ηθοποιός και παρότρυνε τους followers της να ενισχύσουν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Mermaids και Mama Cash. Κλείνοντας η Watson έστειλε την αγάπη της και ευχήθηκε ένα ευτυχισμένο μήνα περηφάνειας σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα επικριτικός ήταν και ο Eddie Redmayne στις δηλώσεις του στο Variety, ξεκαθαρίζοντας πως διαφωνεί με τις απόψεις της Rowling. «Ο σεβασμός για τα διεμφυλικά άτομα παραμένει πολιτιστική επιταγή και όσο περνάνε τα χρόνια προσπαθώ συνεχώς να επιμορφώνομαι» σχολίασε ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον ρόλο του Newt Scamander στο spin-off franchise των «Φανταστικών ζώων».

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Ο Βρετανός ηθοποιός εξήγησε πως πρόκειται για «μια συνεχή διαδικασία» και «ως κάποιος που έχει συνεργαστεί τόσο με την J.K. Rowling όσο και μέλη της διεμφυλικής κοινότητας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω απόλυτα την στάση μου. Διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλια της Jo».

«Οι διεμφυλικές γυναίκες είναι γυναίκες, οι διεμφυλικοί άνδρες είναι άνδρες και οι non-binary ταυτότητες είναι έγκυρες. Δεν θα ήθελα ποτέ να μιλήσω εξ ονόματος της κοινότητας, αλλά ξέρω ότι οι αγαπητοί διεμφυλικοί φίλοι και συνάδελφοι μου έχουν κουραστεί από αυτήν τη συνεχή αμφισβήτηση των ταυτοτήτων τους, κάτι που πολύ συχνά οδηγεί σε βία και κακοποίηση. Απλώς θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ειρηνικά και είναι καιρός να τους αφήσουμε να το κάνουν» κατέληξε ο Redmayne.