Συναινετικό διαζύγιο του Jerry Bruckheimer με την Disney

sunainetiko-diazugio-tou-Jerry-bruckheimer-me-tin-disney

Ο Jerry Bruckheimer έχει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Φήμης στο Χόλιγουντ. Στη φωτογραφία εμφανίζεται μαζί με τον Johnny Depp.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το «βελούδινο διαζύγιο» που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, δεν είναι άλλο από τη λύση του μακροχρόνιου κινηματογραφικού συμβολαίου ανάμεσα στον διάσημο παραγωγό Jerry Bruckheimer και τον κολοσσό της Disney.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη δεσμευτική συμφωνία τους, όμως υποστήριξαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε διάφορες παραγωγές, όπως για παράδειγμα στο πέμπτο σίκουελ των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Ωστόσο, πριν λίγες μέρες η Disney είχε αποκαλύψει πως θα καθυστερούσε την έξοδο της πέμπτης ταινίας των «Πειρατών της Καραϊβικής» που είχε προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2015, χωρίς να ανακοινώσει νέα ημερομηνία εξόδου του blockbuster. Το στούντιο δήλωσε στον Τύπο πως θα συνεχίζει να είναι επικεντρωμένο στις παραγωγές κινουμένων σχεδίων της Pixar, στους υπερ-ήρωες της Marvel και στην LucasFilm.

Ο Jerry Bruckheimer «αναζητά να στραφεί σε παραγωγές πιο ώριμων φιλμ εκτός του πεδίου της επωνυμίας της Disney», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η συνεργασία του Bruckheimer με την Disney ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 και είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή 27 ταινιών, πολλές από τις οποίες αποδείχτηκαν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Για παράδειγμα, η σειρά ταινιών φαντασίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής», απέφερε πάνω από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Box Office Mojo.

Ο Bruckheimer είχε συνεργαστεί ως παραγωγός με τη Disney και σε άλλες σειρές και ταινίες όπως τις «National Treasure», «Con air» και «Perl Harbor». Ωστόσο, μια από τις τελευταίες ταινίες του παραγωγού, με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, το «The lone Ranger» απέτυχε παταγωδώς στο box office, τον Ιούλιο και ο αρνητικός «λογαριασμός» για την Disney υπολογίζεται σε 190 εκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά της Disney, ο διευθυντής Alan Horn, τόνισε πως η εταιρεία και ο Bruckheimer «είχαν μια εκπληκτικά πετυχημένη συνεργασία για πάνω από δύο δεκαετίες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και στο μέλλον και ανυπομονούμε να δούμε κι άλλες ταινίες σαν αυτές που έκαναν τον Jerry Bruckheimer ένα θρύλο του Χόλιγουντ». Ο Bruckheimer ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το στούντιο σε παραγωγές όπως «Οι πειρατές της Καραϊβικής» και «National Treasure», καθώς και σε άλλες δουλειές που ήταν αποτέλεσμα της μέχρι τώρα συνεργασίας τους. «Είμαι ευγνώμων για την υπέροχη συνεργασία και υποστήριξη που είχα στην εταιρεία Walt Disney για πάνω από 20 χρόνια», τόνισε ο Bruckheimer.